Virtuves huligāns Pipars akcentē – šī recepte derēs visiem dārzeņiem un garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas pievienos.
“Ideāla recepte, kad mērķis ir dārzeņi. Dārzeņus atbilstoši sezonai var variēt - tie var būt gan kāļi, gan ķirbis, gan baklažāni vai jaunie kabači, gan paprika vai pat vārītas cūku pupas. Var izmantot tradicionālās garšvielas - latviskās ar dillēm, pētersīļiem, ķiplokiem un ķimenēm. Var pamēģināt kaut ko austrumnieciskāku, piemēram, sumaku, kariju, ziru. Var mērķēt uz Itāliju un izmantot baziliku, majorānu, timiānu. Un katru reizi sanāks kas jauns,” iedrošina Pipars.
SASTĀVDAĻAS (6-8 porc.):
1 kg kartupeļi
400 g burkāni
400 g tvaicētas vai vārītas bietes
150 g Fetas siers
3 sīpoli
kaltētas garšvielas
eļļa
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA (45 min.):
1.Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās. Burkānus nomizo un sagriež pabiezās ripiņās. Bietes sagriež tādās pašās daiviņās kā kartupeļus. Sīpolus notīra un arī sagriež daiviņās. Dārzeņus pārliek uz cepešpannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes 190 grādos.
2.Sieru sadrupina mazākos gabalos, pievieno garšvielas, samaisa. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie siera un apmaisa. Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.
Vairāk receptes meklē, šeit