Klasiskie Cēzara salāti: gandrīz kā restorānā

© Foto: pixabay.com

Cēzara salāti ir kulinārijas klasika, ko daudzi iemīļojuši unikālās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ. Šī recepte palīdzēs mājās sagatavot leģendāro ēdienu, kas ir tikpat labs kā restorāna versija.

SASTĀVDAĻAS:

Salātiem:

1 galva romiešu salāti (vai romiešu salātu lapas)

2 šķēles baltmaize

50 g parmezāns (vai cits cietais siers)

Mērcei:

vistas ola

100 ml neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa

1 daiviņa ķiploki

2 ēd.k. citronu sula

1 tējk. Vusteršīras mērce

1 tējk. Dižonas sinepes

Sāls, melnie pipari pēc garšas

Pasniegšanai (pēc izvēles):

200 g vistas fileja

200 g garneles

anšovi

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA:

1.Maizi sagriež kubiņos un apcep uz sausas pannas vai cepeškrāsnī līdz zeltaini brūnai.

2.Lai pagatavotu klasisko Cēzara mērci, jāizmanto jēla ola. Ja baidāties lietot jēlas olas, varat tās aizstāt ar paipalu olām (to čaumalas ir izturīgākas pret baktērijām) vai pasterizētām olām. Sakuļ olu ar citrona sulu, pievieno izspiestu ķiploku, sinepes, Vusteršīras mērci, sāli un piparus. Pamazām plānā strūkliņā ielej olīveļļu, turpinot putot mērci, līdz tā sabiezē.

3.Vistas gaļa/garneles (pēc izvēles) grilē vai pannā apcep līdz tās ir gatavas.

4.Ar rokām saplēš salātu lapas mazos gabaliņos.

5.Salātu salikšana. Salātu lapas sajauc ar mērci, pievieno grauzdiņus un rīvētu parmezānu. Samaisa. Ja vēlas, pievieno ceptu vistas fileju, garneles vai anšovus.

Dzīvesstils

Rudens ir laiks, kad dabā notiek strauja pāreja no vasaras siltuma uz aukstākiem un sausākiem apstākļiem. Līdz ar sezonas maiņu, mūsu āda bieži piedzīvo izmaiņas - tā kļūst sausāka, jutīgāka un dažkārt pat parādās pirmās zvīņošanās pazīmes. Tā kā rudenī āda kļūst īpaši uzņēmīga pret ārējiem faktoriem, ir svarīgi pielāgot ādas kopšanas rutīnu, lai saglabātu tās veselību un mitrumu līdz pat ziemai. Šeit ir pieci vienkārši veidi, kā uzlabot savu ādas kopšanu, pārejot uz vēsākiem mēnešiem, kopā ar “health.com”.