Sautēta cūkgaļas pavēdere ķīniešu gaumē

© Foto: pixabay.com

Šo pikanto cūkgaļu gatavo apmēram pusotru stundu, tāpēc jārēķinās ar pavadīto laiku pie plīts. Pasniedz kopā ar rīsiem vai latviskā variantā ar frī kartupeļiem.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

500 g cūkgaļas pavēderes ar ādu

2 pavasara sīpoli (lociņi)

6 šķēles svaiga ingvera

2 tējkarotes ķīniešu kulinārijas Shaosing vīna

cepamā eļļa pēc vajadzības

3 ēdamkarotes vieglas sojas mērces

3 ēdamkarotes tumšās sojas mērces

cukurs

1 zvaigžņu anīss

2 lauru lapas

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Viegli apcepiet cūkgaļas ādu karstā pannā, lai atbrīvotos no sariem, ja tādi palikuši. Daži izmanto pinceti, taču tas ir daudz vienkāršāk. Notīriet cūkgaļas ādas apdegušās daļiņas un to noskalojiet.

Sagrieziet cūkgaļu 2 cm biezos gabaliņos. Katlā ar aukstu ūdeni pievieno cūkgaļu, vienu pavasara sīpolu (lociņus), pusi ingvera un pusi vīna un uzvāra. Kad ūdens uzvārās, izņem cūkgaļu. Pannā sakarsē eļļu un apcep atlikušo ingveru un sīpolu kopā cūkgaļas gabaliņiem, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Pievienojiet 1 tējkaroti Shaoxing vīna, 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces un 3 ēdamkarotes tumšās sojas mērces.

Pievienojiet karstu ūdeni, līdz gaļa ir pilnībā apsegta. Pievienojiet cukuru pēc garšas, 1 zvaigžņu anīsu un 2 lauru lapas. Pārklājiet pannu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz mērce ir sabiezējusi un pārklāj gaļu. Izņem lauru lapas un pasniedz.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais