Receptes

23.okt 2019
Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
20.okt 2019
3 gardas idejas lieliskām brokastīm vai brančam!
18.okt 2019
Ja kāpostu tīteņi nav jūsu pastāvīgajā repertuārā, tā ir arī laba iespēja pilnveidot savu ēdienu gatavošanas prasmi, neliels izaicinājums, ar kuru tomēr nav tik grūti tikt galā. Ja domas tajā brīdī aizņemtas ar kaut kādām problēmām, ķerieties vien pie darba – tīteņi prasīs savu tiesu uzmanības un drūmie prātojumi atkāpsies.
10.okt 2019
Izmēģini un nogaršo
5.okt 2019
Izmēģini un nobaudi!
30.sep 2019
Lai gan rāceņi un kāļi ir populāri latviešu dārzeņi, tie nereti tiek nepelnīti aizmirsti. Mūsdienās to vietu ieņēmuši kartupeļi un citi kāpostu dzimtas dārzeņi. Taču laiks celt godā šos mūsu senču dārza dārgumus, kas pat glābuši tos no bada.
29.sep 2019
Latvijas rudens augļi un dārzeņi ir mūsu krāšņums un bagātība, tā ir nepārspējama krāsu, garšu un smaržu daudzveidība. Un vēl tā labā apziņa, ka tie ir mūsu pašu dārzu un lauku produkti, veselīgi un vitamīniem bagāti. Šī krāsainība iedvesmojusi arī Rimi Gardēžus, kuri piedāvā trīs receptes, kas ļaus izbaudīt vietējo ražu.
photo_camera
27.sep 2019
Nupat ir īstais laiks, lai novērtētu, cik sulīgs un gards ir nobriedis burkāns. Nav vairs tā maiguma un viegluma, kas raksturīgs agrīnajiem dārzeņiem, un, graužot burkānus, zobiem tagad ir vairāk darba, toties aromāts pieņēmies spēkā.
18.sep 2019
Rudens ir ražas laiks! Daba mums dod iespēju baudīt lielu daudzumu dārzeņu un augļu, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, jo priekšā ir gara ziema bez pietiekama daudzuma saules un svaigi audzētiem dārzeņiem. Tāpēc rudenī jāuzņem pēc iespējas vairāk vitamīnu un organismam nepieciešamo minerālvielu, kas vairos mūsu imunitāti pret aukstumu.
13.sep 2019
Kabači prot pieskaņoties. Ēdienos tie draudzējas praktiski ar jebkuriem citiem produktiem un pieņem savu izteiksmīgāko kaimiņu garšu, paši paliekot gandrīz nemanāmi.
8.sep 2019
"Skudru pūznis" ir diezgan viegli pagatavojams – nedaudz laika virtuvē, un sanāk garšīgs un sātīgs rezultāts. Latvieši ir čakla tauta – čakli kā skudras... Tāpēc piedāvājam "Skudru pūzni" kā vienu no Latvijas gardākajām kūkām.
6.sep 2019
Konservēšanas sezona! Dārzkopji aktīvi pārstrādā izaudzēto un dalās domās par receptēm sociālajos tīklos. Bet, ja dārza nav, visu vajadzīgo var atrast Rīgas Centrāltirgū – to zina jau vairākas rīdzinieku paaudzes. Un arī tad, ja dārzs ir, cilvēki nāk uz tirgu pēc garšvielām, dažādām piedevām un lietām, kas pašiem neaug. Ja tavā pusē šogad nav ābolu gads, gurķu stādus pavasarī nokapājusi krusa, ja tev nav laika doties ogās vai tuvējā mežā nav sēņu, tad Centrāltirgū trūkstošo noteikti atradīsi.
30.aug 2019
Atgriešanās skolā ir īpašs brīdis, kuru vērts nosvinēt, bet kas gan tie par svētkiem bez klāta galda un kāda garduma? AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā četras ērti pagatavojamas recepšu idejas pirmajai skolas dienai, kuras vislabāk papildināt ar sezonālajām dabas veltēm – āboliem, bumbieriem un plūmēm.
30.aug 2019
Šķiet, pateicoties populārajam Kaudzītes Matīsa dzejolim par brūklenāju, kas pastāvīgi zaļot rauga nenoskārstai vajdzībai, spoži tumšzaļās mētriņas raisa pārdomas par zūdošo un paliekošo, saistās ar skumjiem dzīves brīžiem, ar kaut ko vienlaikus gaišu un sērīgu. Tomēr lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā vai jālaužas cauri dzelkšņiem.
23.aug 2019
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
22.aug 2019
Parasti augustā arbūzi ir vissulīgākie un saldākie. Lielākie cienītāji grib tos ēst katru dienu, citi saka – nekas īpašs, tāds gurķis ar sarkanu vidu, tomēr kaut reizi sezonā droši vien arbūzu uzēd visi. Sevišķi labi garšo, ja iegadās kāda karsta diena, jo arbūzs vienlaikus ir gan ēdiens, gan dzēriens.
21.aug 2019
Vasara ir īsts desertu laiks, kad tā vien kārojas ko vieglu un gaisīgu. Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa kopā ar mazo māsu ir sagatavojušas trīs desertu receptes, kuras viņām parādījusi mamma
9.aug 2019
Kas tās vēl tādas, gribas jautāt. Izklausās aizdomīgi. Bet pietiek iegūglēt, un var atrast gan informāciju, gan attēlus, gan receptes. Aukstās zupas kūku mode nāk no Lietuvas, kur divas radošas konditores izdomāja, patentēja un padarīja populāru aukstās biešu zupas jogurta torti. Tagad parādās arvien jaunas sāļo jogurta kūku versijas.
2.aug 2019
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk. Ļoti daudziem – patīk. Tas ir ne vien garšīgs, bet arī izskatīgs, bet dārzā dod pat trīskāršu labumu – skaisti zaļais vai violetais augs priecē acis, labi iederas stādījumos, spēcīgi smaržo, aizbaida vienu otru kaitēkli, turklāt jebkurā laikā var noplūkt svaigu zariņu, ko pievienot ēdienam. Visvērtīgākie ir tieši jaunie bazilika dzinumi, kas vienlaikus ir maigi un pikanti, saka garšaugu lietpratēji.