Receptes

30.aug 2019
Šķiet, pateicoties populārajam Kaudzītes Matīsa dzejolim par brūklenāju, kas pastāvīgi zaļot rauga nenoskārstai vajdzībai, spoži tumšzaļās mētriņas raisa pārdomas par zūdošo un paliekošo, saistās ar skumjiem dzīves brīžiem, ar kaut ko vienlaikus gaišu un sērīgu. Tomēr lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā vai jālaužas cauri dzelkšņiem.
23.aug 2019
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
22.aug 2019
Parasti augustā arbūzi ir vissulīgākie un saldākie. Lielākie cienītāji grib tos ēst katru dienu, citi saka – nekas īpašs, tāds gurķis ar sarkanu vidu, tomēr kaut reizi sezonā droši vien arbūzu uzēd visi. Sevišķi labi garšo, ja iegadās kāda karsta diena, jo arbūzs vienlaikus ir gan ēdiens, gan dzēriens.
21.aug 2019
Vasara ir īsts desertu laiks, kad tā vien kārojas ko vieglu un gaisīgu. Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa kopā ar mazo māsu ir sagatavojušas trīs desertu receptes, kuras viņām parādījusi mamma
9.aug 2019
Kas tās vēl tādas, gribas jautāt. Izklausās aizdomīgi. Bet pietiek iegūglēt, un var atrast gan informāciju, gan attēlus, gan receptes. Aukstās zupas kūku mode nāk no Lietuvas, kur divas radošas konditores izdomāja, patentēja un padarīja populāru aukstās biešu zupas jogurta torti. Tagad parādās arvien jaunas sāļo jogurta kūku versijas.
2.aug 2019
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk. Ļoti daudziem – patīk. Tas ir ne vien garšīgs, bet arī izskatīgs, bet dārzā dod pat trīskāršu labumu – skaisti zaļais vai violetais augs priecē acis, labi iederas stādījumos, spēcīgi smaržo, aizbaida vienu otru kaitēkli, turklāt jebkurā laikā var noplūkt svaigu zariņu, ko pievienot ēdienam. Visvērtīgākie ir tieši jaunie bazilika dzinumi, kas vienlaikus ir maigi un pikanti, saka garšaugu lietpratēji.
14.jūl 2019
Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un pievēršot uzmanību dzērienu un ēdienu saderībai. Iedvesmai trīs Andra Rasiņa izvēlētajiem alus veidiem pavārs Renārs Purmalis piedāvā īpaši pieskaņotas, mūsdienīgas maltītes piknikam pie dabas.
12.jūl 2019
Neatņemama sastāvdaļa piknikā ir garda maltīte. Protams, brīvā dabā, jo sevišķi pēc fiziskām aktivitātēm, par ēstgribas trūkumu nevar sūdzēties, tāpēc notiesāti tiks arī visparastākie ēdieni, bet ir ļoti labi, ja izdodas pārsteigt piknika dalībniekus ar kaut ko īpašu.
11.jūl 2019
Aveņu krūmi ar saldajām ogām vasarā tā vien vilina nogaršot mājas dārzos tik iecienīto ogu. Izrādās, ka avenes ne tikai palīdz imūnsistēmai, bet tās arī uzlabo atmiņu, palīdz acīm, novērš diabēta draudus un pat uzlabo auglību.
30.jun 2019
Vasara nav iedomājama bez vakariem, kas pavadīti zaļumos vai piemājas pagalmā grilējot gaļu vai baudot citus atspirdzinājumus. Lai padarītu vasarīgās maltītes interesantākas, kāpēc gan nepamēģināt atrast kādu alternatīvu jau zināmajiem ēdieniem?
28.jun 2019
Vasara ir labākais laiks dažādu svaigu salātu pagatavošanai, kas ir veselīga un garda maltīte karstajās vasaras dienās.
26.jun 2019
Pēc svētkiem mājās nereti paliek pāri maize, kas rada galvasssāpes ne vienam vien. Maize ātri sakalst, bet to ir žēl izmest. Iesakām septiņus praktiskus veidus, kā neapēsto maizi izmantot.
7.jun 2019
Cilvēkiem mēdz būt ļoti konservatīvi ēšanas paradumi, tomēr ir produkti, kuru dēļ vērts tos nedaudz pamainīt. Uz to var pretendēt jaunās biešu lapas.
29.mai 2019
Lai atbrīvotos no liekā svara, ir jāmaina ēšanas paradumi. Lai to izdarītu, uzturā ir jānomaina ierastie produkti uz veselīgākiem. Vasaras un grila sezonas laikā viegli, sātīgi un veselīgi salāti ir ne tikai ieteicami uzturā, bet arī lielisks papildinājums gaļas un piknika ēdieniem. Šos salātus iecienījušas Holivudas zvaigznes, kuras pašas tos gatavo, iesaka un dalās ar savām receptēm sociālajos tīklos. Salāti ir ērti, viegli un ātri pagatavojami. Lai labi garšo!
27.mai 2019
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!
24.mai 2019
Nav noslēpums, ka ēdiens vispirms piesaista vizuāli, tikai pēc tam ar garšu. Piedāvājam ielūkoties astoņos sagatavotajos veidos, kā radoši un vizuāli pievilcīgi izdekorēt torti. Iedvesmojies!
23.mai 2019
"Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā," atklāj Ilze Jurkāne