Kartupeļu pankūku kūka ir vienkāršs veids, kā parastās kartupeļu pankūkas pārvērst izsmalcinātā ēdienā. Tā patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, saka ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg kartupeļu
2 ēdk. miltu
Ola
Sāls, pipari (pēc garšas)
150 g Mednieku desiņas
150 g kūpināta krūtiņas
150 g cietā siera
150 g skāba krējuma
2 daiviņas ķiploka
Sīpolloki pasniegšanai
PAGATAVOŠANA
Sarīvē kartupeļus, pievieno miltus, olu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Uzkarsētā pannā ielej eļļu un apcep vienāda izmēra kartupeļu pankūkas, lai vēlāk varētu no tām veidot kūku.
Sagriež desiņas šķēlēs un apcep pannā. Sagriež krūtiņu plānās strēmelītēs un arī apcep.
Sieru iepriekš sarīvē. Lai saliktu kūku, uz kartupeļu pankūkas kārtas uzliek desiņas ar krūtiņu, uzliek sieru, tad vēl vienu pankūku un pildījumu.
Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep 20 minūtes 180 grādos.
Mērcei skābajam krējumam pievieno smalki sagrieztu ķiploku. Pārklāj kūku ar mērci un pārkaisa ar sīpollokiem.
Vairāk recepšu skatiet šeit.