Pareizi pagatavota Kijevas kotlete: vienkārša, sulīga un garantēti izdosies

© Foto: depositphotos.com

Kijevas kotlete ir klasisks ukraiņu ēdiens, kas apvieno maigu gaļu ar bagātīgu sviesta garšu un var viegli kļūt par jebkuru pusdienu vai vakariņu centrālo elementu, saka eksperti.

SASTĀVDAĻAS:

30 g dilles

250 g sviesta

3 daiviņas ķiploku

Sāls un pipari (pēc garšas)

1 l eļļa

600 g malta vistas gaļa

3 olas

200 g rīvmaizes

50 g milti

300 g kartupeļu

50 g krējuma

PAGATAVOŠANA

Vispirms sasmalciniet dilles. Bļodā sajauciet dilles ar 200 g sviesta, sarīvētu ķiploku un garšvielas. Rūpīgi samaisiet.

Ievietojiet maisījumu pārtikas plēvē un sarullējiet. Ievietojiet rullīti saldētavā uz 15 minūtēm.

Nomizojiet kartupeļus un uzvāriet. Ielejiet 1 litru eļļas katliņā vai dziļā pannā, lai uzkarsētu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.

Pievienojiet garšvielas maltajai vistas gaļai un labi samaisiet. Samitriniet rokas ar ūdeni un izveidojiet 4 maltās gaļas bumbiņas. Sagrieziet saldēto sviesta maisījumu mazos gabaliņos.

Katrā gaļas bumbiņā ievietojiet sviesta gabaliņu un izveidojiet kotleti. Vispirms apviļājiet miltos, tad sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē. Atkārtojiet olu un rīvmaizes apviļāšanu divas reizes, lai iegūtu papildu kraukšķīgumu.

Cepiet eļļā līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam pārlieciet kotletes uz cepampapīra izklātas cepšanas pannas un cepiet cepeškrāsnī 10 minūtes.

Saspaidiet vārītos kartupeļus, pēc tam pievienojiet sviestu un krējumu.

Vairāk recepšu skatiet šeit.