Kruasānus ar ievārījumu var pagatavot arī bez rauga un cepamā pulvera. Receptē ir iekļautas vienkāršas sastāvdaļas.
Sanāks mīksti un smaržīgi mīklas izstrādājumi, kas lieliski garšos ar tēju vai kafiju, vēsta YouTube kanāls Smakolyky Yulii.
SASTĀVDAĻAS:
400 g miltu
šķipsniņa sāls
200 g sviesta
200 g skābā krējuma (15-20%)
200 g ievārījuma
pūdercukurs (apkaisīšanai)
PAGATAVOŠANA
Vispirms sarīvē sviestu, pievieno miltus un ar rokām saberzē, līdz veidojas drupačas. Pievieno skābo krējumu un mīca mīklu. Ieliek mīklu maisiņā un pēc tam ievieto to ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē to 2-3 mm biezumā. Pēc tam sagriež trīsstūros.
Uz katra gabaliņa uzliek ievārījumu un sarullē mazos kruasānos.
Cep 170 grādos 35 minūtes. Pa virsu pārkaisa pūdercukuru.
Vairāk recepšu lasiet šeit.