Šī ātrā, tajā pašā dienā pagatavojamā marinēšanas tehnika ļaus atbrīvoties no stāvēšanas pie plīts un baudīt mājās gatavotus marinētus gurķus ar tām pašām sastāvdaļām tikai desmit minūtēs.
Marinēti gurķi ir viens no virtuves pamatproduktiem. Tie ir vienkārši garšīgi mazi kumosiņi, kas vienmēr ir labi, ja ir pa rokai, neatkarīgi no tā, vai tie ir jāpievieno maltītei, jāpiešķir sviestmaizēm dzīvība un pikantums, vai pat jāuzkož atsevišķi. Marinēti gurķi piedzīvo savu popularitāti, taču daži topošie marinētāji ir nedaudz apmulsuši par tradicionālajām marinēšanas metodēm, kas ietver gatavošanu uz plīts, vēsta thetakeout.com.
Godīgi sakot, tas nav tik grūti, kā sākumā varētu šķist, bet ko darīt? Bet ātrus marinētus gurķus ir vēl vieglāk pagatavot tikai ar vienu ierīci? Jūsu mikroviļņu krāsni. Tieši tā - ātros marinētos gurķus var pagatavot nedaudz mazāk nekā 10 minūtēs, izmantojot tikai sterilizētu trauku, sastāvdaļas un pašu mikroviļņu krāsni.
Starp 13 padomiem par marinēšanu mikroviļņu krāsnī, kas jāzina ikvienam mājas pavāram, viens īpaši attiecas uz ātru gurķu marinēšanu. Būtībā marinētu gurķu gatavošanas vietā uz plīts sastāvdaļas vienkārši jāsilda mikroviļņu krāsnī trīs reizes pa vairākām minūtēm vienlaikus.
Sajauciet sagrieztos gurķus, cukuru, etiķi, garšvielas un sīpolus kopā mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā. Uz dažām minūtēm samaisiet un pēc tam lieciet mikroviļņu krāsnī. Sildiet mikroviļņu krāsnī otro reizi divas līdz trīs minūtes un vēlreiz samaisiet. Sildiet mikroviļņu krāsnī pēdējo reizi vēl divas līdz trīs minūtes, un gatavs.
Viss, kas jādara, ir ievietot mikroviļņu krāsnī uzsildīto labumu sterilizētā traukā (stikla burkas ir iecienītas) un likt ledusskapī, kur tas var turpināt marinēties. Jo ilgāk gurķi stāvēs, jo labāki tie būs, tāpēc nebaidieties nedaudz pagaidīt, pirms tos garšojat.
Kad redzēsiet, cik viegli ir pagatavot ātros marinētos gurķus, varētu rasties vēlme tos izmēģināt daudzās jaunās receptēs. Protams, ir arī visas klasiskās receptes, piemēram, pievienošana sviestmaizēm un burgeriem.
Var tos sagriezt gabaliņos un sajaukt ar majonēzi, lai iegūtu pikantu, gardu virskārtu un smēriņu, vai arī pievienot sasmalcinātus marinētus gurķus kāpostu salātiem vai kartupeļu salātiem, lai iegūtu nelielu etiķa garšas piegaršu. Tie lieliski sader arī ar tunča vai vistas salātiem, piešķirot bagātīgajai un smagajai majonēzei tik ļoti nepieciešamo asumu.
Ja vēlaties nedaudz uzkodu, var šos gurķus panēt un pagatavot fritētas marinētu gurķu šķēles, ko ēst ar rančo mērci. Tie ir arī lielisks papildinājums jebkurai gaļas platei, īpaši kopā ar krēmīgiem sieriem, piemēram, burratu, vai sāļo gaļu, piemēram, prošuto. Neļaujiet iet zudumā arī marinēto gurķu sulai.
Vairāk recepšu skatiet šeit.