Princesei Diānai, kas pazīstama ar savu eleganci un izsmalcināto gaumi, bija viens iecienītākais ēdiens, ko atklāja viņas šefpavārs. Tas ir pannā cepts lasis, ēdiens, ko ikviens var viegli pagatavot mājās, ziņo Eating Well.
Bijušais karaliskās ģimenes šefpavārs Darens dalījās ar karaliskās ģimenes iecienītāko veidu, kā baudīt laša fileju.
Makgreidijs paskaidroja, kā viņš pagatavoja laša ēdienu, kas Diānai patika visvairāk - pannā ceptu lasi, pārklātu ar aromātisku mērci un pasniegtu ar ceptiem dārzeņiem.
"Tā kā princesei Diānai tas ļoti garšoja, viņa ēda lasi divas vai trīs reizes nedēļā, un man bija grūti izdomāt dažādus ēdienus, lai tas nebūtu tikai grilēts lasis katru dienu. Šis, iespējams, bija viens no viņas iecienītākajiem," sacīja Makgreidijs.
Lai pagatavotu ēdienu, uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Laša fileju apkaisa ar sāli un pipariem. Ielej pannā nedaudz eļļas, novieto fileju ar mīkstumu uz leju un apcep līdz zeltaini brūnai krāsai.
Apgriež lasi ar ādu uz leju un noliek pannu malā. Blenderī sajauciet makadāmijas riekstus, koriandru, izkausētu nesālītu sviestu, rīvmaizi, olu dzeltenumu, laima miziņu un sulu, sāli un piparus.
Izklāj sablendēto maisījumu uz laša filejas. Ievieto lasi cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna.
Kamēr lasis cepas, apcepiet sasmalcinātu sīpolu un sarkano papriku. Pievieno nedaudz medus un daudz apelsīnu sulas, vārot, līdz šķidrums iztvaiko un pārklāj dārzeņus.
Novieto dārzeņus uz šķīvja, virsū uzliek laša fileju un pasniedziet ar pikantu srirača majonēzi un nelielu zaļo salātu porciju garnēšanai.
Vairāk recepšu skatiet šeit.