Tiem, kam labāk patīk izmantot eļļu, nevis sviestu, sviesta vietā izmantojiet 1 glāzi augu eļļas, bet sviesta versija garšo labāk. Atkarībā no tā, vai pievienojat gan valriekstus, gan žāvētus augļus un atkarībā no cepešpannas, no mīklas sanāks vairāk nekā 12 kēksiņi.
Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!
Kabačus var izmantot ne tikai dažādu saldo kēksu, brauniju un pankūku pagatavošanā, bet arī saldējumā! Pagatavo kabaču saldējumu, lai karstajās vasaras dienās ēstu gardu saldo un vienlaicīgi atvēsinātos!
Kabaču sezona rit pilnā sparā. Šis ir tas laiks, kad teju ikvienā mājā cilvēki gatavo vai plāno gatavot ēdienus, kuru pamatā ir kabači! Viens no vispārzināmiem faktiem par kabačiem ir tāds, ka šo unikālo dārzeni var izmantot gan sāļu, gan saldu ēdienu pagatavošanā. Bet ko vēl vērts zināt par kabačiem, lasiet tālāk rakstu!
Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.
Par kabačiem tiek sacerētas anekdotes, tas nozīmē, ka šie dārzeņi ir vai nu ļoti apnikuši, vai nu iecienīti, vai arī neizbēgama sodība konkrētā gadalaikā. Bet nevajag raukt degunu, ja radiņš vai azartisks dārzkopis vēlas apdāvināt ar kabačiem vai cukīni. Iespējams, pat nezināt, cik vērtīgi tie ir. Tāpēc ņemiet ciet un ēdiet gardu muti!
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.
Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!
Pankūkas, kas labāk garšo aukstas nekā tikko ceptas. Tās labi sader gan ar ievārījumu, šokolādes vai karameļu mērci, gan arī ar sāļu pildījumu, salīdzinot ar tradicionālajām pankūkām ir tomēr figūrai nedaudz draudzīgākas.
Kabači prot pieskaņoties. Ēdienos tie draudzējas praktiski ar jebkuriem citiem produktiem un pieņem savu izteiksmīgāko kaimiņu garšu, paši paliekot gandrīz nemanāmi.
Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.