Marinēti kabači burciņā bez konservēšanas

© Pexels.com

Vasaras vidus ir kabaču laiks – tie ražo ātri, bagātīgi un reizēm šķiet, ka vairs nezini, ko ar tiem iesākt! Viens no vienkāršākajiem un pārsteidzoši gardajiem veidiem, kā tos izmantot, ir ātrie marinētie kabači burciņā. Ar recepti dalās “NatashasKitchen.com”.

Nav vajadzīga sterilizēšana vai ilgstoša marinēšana - pietiek ar dažām sastāvdaļām un tikai vienu diennakti ledusskapī, lai iegūtu kraukšķīgu, svaigu piedevu gaļai, zupām vai vienkārši uz maizes.

Sastāvdaļas:

1 mazs vai vidēji liels kabacis (nemizots)

1-2 ķiploka daiviņas

pāris zariņi diļļu

½ tējkarotes sāls

1 tējkarote cukura

2 ēdamkarotes etiķa (6%)

1 ēdamkarote eļļas (saulespuķu vai olīveļļas)

pēc vēlēšanās - piparu graudi, sinepju sēklas, lauru lapa

Pexels.com

Pagatavošana:

Nomazgātus, nemizotus kabačus sagriež plānās ripiņās vai stienīšos. Liek burciņā kopā ar sagrieztu ķiploku, dillēm un izvēlētajiem garšvielu papildinājumiem. Pārkaisa sāli un cukuru, pievieno etiķi un eļļu. Burciņu aizver un viegli sakrata, lai viss sajaucas. Glabā ledusskapī vismaz 12-24 stundas - jo ilgāk, jo izteiktāka būs garša.

Sālītie kabači ledusskapī saglabājas līdz 5 dienām. Tie ir lielisks papildinājums karstiem ēdieniem, grillēšanai vai vienkārši kā uzkoda.

Pēc šādas receptes var marinēt arī, piemēram, redīsus.

Vai zini, kā pareizi sasaldēt kabačus ziemai?

Dzīvesstils

“Man jau gadu nasta ir uz pleciem, un tā kļūst arvien smagāka. Lēnām jau ceļos iesēžos, un mugura liecas pie zemes. Bet par to vajag jokot,” sev raksturīgā ironiskā manierē saka tautā mīlētais teātra un kino aktieris, joprojām vīrišķīgi šarmantais un elegantais Ivars Kalniņš.