RECEPTE: Maigs kabaču smēriņš ar kausēto sieru un pētersīļiem

© Pixabay

No visparastākajiem kausētajiem sieriņiem, zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot gardu uzkodu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Vairāki pētersīļa un diļļu zariņi
  • 2 kausētie sieriņi

Pagatavošana

1․ Sīpolu un kabaci sagriež mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Uz pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolus 2 - 3 minūtes.

3․ Pievieno burkānu, samaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

4․ Pieber kabačus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Sautē zem vāka 10 minūtes.

5․ Zaļumus un sieriņus sagriež prāvos gabalos un apvieno ar dārzeņiem. Visu sablendē viendabīgā masā.

Izmēģini arī šīs mērcītes un pesto

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.