RECEPTE: Maigs kabaču smēriņš ar kausēto sieru un pētersīļiem

© Pixabay

No visparastākajiem kausētajiem sieriņiem, zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot gardu uzkodu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Vairāki pētersīļa un diļļu zariņi
  • 2 kausētie sieriņi

Pagatavošana

1․ Sīpolu un kabaci sagriež mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Uz pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolus 2 - 3 minūtes.

3․ Pievieno burkānu, samaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

4․ Pieber kabačus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Sautē zem vāka 10 minūtes.

5․ Zaļumus un sieriņus sagriež prāvos gabalos un apvieno ar dārzeņiem. Visu sablendē viendabīgā masā.

Izmēģini arī šīs mērcītes un pesto

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais