RECEPTE: Maigs kabaču smēriņš ar kausēto sieru un pētersīļiem

© Pixabay

No visparastākajiem kausētajiem sieriņiem, zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot gardu uzkodu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Vairāki pētersīļa un diļļu zariņi
  • 2 kausētie sieriņi

Pagatavošana

1․ Sīpolu un kabaci sagriež mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Uz pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolus 2 - 3 minūtes.

3․ Pievieno burkānu, samaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

4․ Pieber kabačus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Sautē zem vāka 10 minūtes.

5․ Zaļumus un sieriņus sagriež prāvos gabalos un apvieno ar dārzeņiem. Visu sablendē viendabīgā masā.

Izmēģini arī šīs mērcītes un pesto

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais