RECEPTE: Maigs kabaču smēriņš ar kausēto sieru un pētersīļiem

© Pixabay

No visparastākajiem kausētajiem sieriņiem, zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot gardu uzkodu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Vairāki pētersīļa un diļļu zariņi
  • 2 kausētie sieriņi

Pagatavošana

1․ Sīpolu un kabaci sagriež mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Uz pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolus 2 - 3 minūtes.

3․ Pievieno burkānu, samaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

4․ Pieber kabačus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Sautē zem vāka 10 minūtes.

5․ Zaļumus un sieriņus sagriež prāvos gabalos un apvieno ar dārzeņiem. Visu sablendē viendabīgā masā.

Izmēģini arī šīs mērcītes un pesto

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais