Interesanti fakti par kabačiem

© unsplash.com

Kabaču sezona rit pilnā sparā. Šis ir tas laiks, kad teju ikvienā mājā cilvēki gatavo vai plāno gatavot ēdienus, kuru pamatā ir kabači! Viens no vispārzināmiem faktiem par kabačiem ir tāds, ka šo unikālo dārzeni var izmantot gan sāļu, gan saldu ēdienu pagatavošanā. Bet ko vēl vērts zināt par kabačiem, lasiet tālāk rakstu!

unsplash.com

Interesanti fakti par kabačiem

  1. Kabacis un cukīni principā ir viens un tas pats dārzenis. Galvenā atšķirība ir tā, kad tiek novākti šie dārzeņi. Kabači būs lielāka izmēra un pilnībā nobrieduši, taču cukīni mazāka izmēra un vēl nenobriedušām sēklām.
  2. Kabača ziedus var ēst.
  3. Mazāka izmēra kabači garšos labāk nekā to lielās versijas.
  4. Kabači satur vairāk kālija nekā banāni.
  5. Lai gan tas parasti kabači tiek uzskatīt par dārzeņiem, patiesībā tie ir vairāk līdzinās augļiem, jo veidojas no zieda.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus. Kādus vietējos vitamīnu avotus – augļus, dārzeņus un sakņaugus – iekļaut savā ēdienkartē, lai parūpētos par imunitāti rudens laikā, skaidro “Maxima Latvija” kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu.

Svarīgākais