Izmēģini! Marinētās kabaču ripiņas

© pexels.com

Izmēģini šo ātro kabaču marinādes recepti. Būs gardi!

Nepieciešams:

  • 1,3 kg kabačus;
  • 1 lielu sīpolu;
  • 1/3 gl. sāli;
  • 4 1/2 gl. etiķa;
  • 3 gl. cukura;
  • 1 ēdk. sinepju sēklas;
  • 1 1/2 tējk. kurkuma;
  • ūdeni.

Pilnīgākai garšai marinādei klāt varat pievienot arī diļļu sēklas, melnos piparus, ķiplokus.

Process:

1. Sagrieziet plānās ripiņās kabačus.

2. Sagrieziet plānās šķēlītēs sīpolu.

3. Ielieciet bļodā kabačus un sīpolus. Apberiet tos ar sāli. Ielejiet bļodā ūdeni. Ūdeni nepieciešams ieliet tik daudz, līdz tas nosedz dārzeņus.

4. Atstājiet sāls ūdenī dārzeņus uz divām stundām. Pēc tam rūpīgi tos noskalojiet.

5. Katliņā lieciet marinādei paredzētās sastāvdaļas (etiķi, cukuru, sinepju sēklas, kurkumu un citas garšvielas pēc jūsu ieskatiem). Uzkarsējiet marinādi līdz vārīšanās temperatūrai un pavāriet to piecas minūtes.

6. Pēc tam karstajā marinādē ielieciet kabačus un nedaudz pakarsējiet tos (aptuveni piecas minūtes).

7. Pēc tam burciņas piepildiet ar kabačiem un beigās pārlejiet tos ar marinādi.

8. Tagad atliek vien sterilizēt burkas. Lielā katlā ielieciet dvielīti, ielejiet ūdeni un ielieciet katlā burkas. Uzlieciet katlu uz plīts un uzkarsējiet ūdeni. Karsējiet burkas aptuveni 10 minūtes. Pēc tam uzmanīgi izņemiet no katla laukā karstās burkas un aizvākojiet tās.

Avots

Virtuvē

Vasara ir īstais laiks piknikiem - zem koka, meža takas malā vai vienkārši parkā aiz mājas. Bet lielākā kļūda, ko pieļaujam, plānojot pikniku, ir censties paņemt līdzi vai pusi ledusskapja. Lai izbraukums neradītu galvassāpes, bet gan mierpilnu baudījumu, izvēlies maltītes, kas ir viegli transportējamas, garšīgas arī aukstas un neprasa sildīšanu vai servēšanu. Lūk - piecas pārbaudītas idejas, kopā ar “Delish.com”.

Svarīgākais