Izmēģini! Marinētās kabaču ripiņas

© pexels.com

Izmēģini šo ātro kabaču marinādes recepti. Būs gardi!

Nepieciešams:

  • 1,3 kg kabačus;
  • 1 lielu sīpolu;
  • 1/3 gl. sāli;
  • 4 1/2 gl. etiķa;
  • 3 gl. cukura;
  • 1 ēdk. sinepju sēklas;
  • 1 1/2 tējk. kurkuma;
  • ūdeni.

Pilnīgākai garšai marinādei klāt varat pievienot arī diļļu sēklas, melnos piparus, ķiplokus.

Process:

1. Sagrieziet plānās ripiņās kabačus.

2. Sagrieziet plānās šķēlītēs sīpolu.

3. Ielieciet bļodā kabačus un sīpolus. Apberiet tos ar sāli. Ielejiet bļodā ūdeni. Ūdeni nepieciešams ieliet tik daudz, līdz tas nosedz dārzeņus.

4. Atstājiet sāls ūdenī dārzeņus uz divām stundām. Pēc tam rūpīgi tos noskalojiet.

5. Katliņā lieciet marinādei paredzētās sastāvdaļas (etiķi, cukuru, sinepju sēklas, kurkumu un citas garšvielas pēc jūsu ieskatiem). Uzkarsējiet marinādi līdz vārīšanās temperatūrai un pavāriet to piecas minūtes.

6. Pēc tam karstajā marinādē ielieciet kabačus un nedaudz pakarsējiet tos (aptuveni piecas minūtes).

7. Pēc tam burciņas piepildiet ar kabačiem un beigās pārlejiet tos ar marinādi.

8. Tagad atliek vien sterilizēt burkas. Lielā katlā ielieciet dvielīti, ielejiet ūdeni un ielieciet katlā burkas. Uzlieciet katlu uz plīts un uzkarsējiet ūdeni. Karsējiet burkas aptuveni 10 minūtes. Pēc tam uzmanīgi izņemiet no katla laukā karstās burkas un aizvākojiet tās.

Avots

Virtuvē

Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.