Izmēģini! Marinētās kabaču ripiņas

© pexels.com

Izmēģini šo ātro kabaču marinādes recepti. Būs gardi!

Nepieciešams:

  • 1,3 kg kabačus;
  • 1 lielu sīpolu;
  • 1/3 gl. sāli;
  • 4 1/2 gl. etiķa;
  • 3 gl. cukura;
  • 1 ēdk. sinepju sēklas;
  • 1 1/2 tējk. kurkuma;
  • ūdeni.

Pilnīgākai garšai marinādei klāt varat pievienot arī diļļu sēklas, melnos piparus, ķiplokus.

Process:

1. Sagrieziet plānās ripiņās kabačus.

2. Sagrieziet plānās šķēlītēs sīpolu.

3. Ielieciet bļodā kabačus un sīpolus. Apberiet tos ar sāli. Ielejiet bļodā ūdeni. Ūdeni nepieciešams ieliet tik daudz, līdz tas nosedz dārzeņus.

4. Atstājiet sāls ūdenī dārzeņus uz divām stundām. Pēc tam rūpīgi tos noskalojiet.

5. Katliņā lieciet marinādei paredzētās sastāvdaļas (etiķi, cukuru, sinepju sēklas, kurkumu un citas garšvielas pēc jūsu ieskatiem). Uzkarsējiet marinādi līdz vārīšanās temperatūrai un pavāriet to piecas minūtes.

6. Pēc tam karstajā marinādē ielieciet kabačus un nedaudz pakarsējiet tos (aptuveni piecas minūtes).

7. Pēc tam burciņas piepildiet ar kabačiem un beigās pārlejiet tos ar marinādi.

8. Tagad atliek vien sterilizēt burkas. Lielā katlā ielieciet dvielīti, ielejiet ūdeni un ielieciet katlā burkas. Uzlieciet katlu uz plīts un uzkarsējiet ūdeni. Karsējiet burkas aptuveni 10 minūtes. Pēc tam uzmanīgi izņemiet no katla laukā karstās burkas un aizvākojiet tās.

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais