Gurķi vasarā mēdz vairoties kā sēnes pēc lietus – viens pirkts salātiem, otrs no omītes, trešais atnests no kaimiņiem… Līdz vienā brīdī atklājas, ka ledusskapī slēpjas vesela kaudze, un daži jau kļūst mīksti. Lūk, 5 idejas, kas prasīs pavisam maz laika, bet ļaus gudri izmantot pāri palikušos gurķus, kopā ar “bonappetit.com”.
Vasaras svelmē un karstumā vienkāršs piparmētru un gurķu sprejs, ko izsmidzināt uz sejas un ķermeņa, sniegs gandrīz tūlītēju atsvaidzinājumu. Šis sprejs ir dabisks, viegli pagatavojams un patīkams veids, kā atvēsināt sevi vasaras dienās - gan pludmalē, gan smacīgā ofisa telpā. Ar recepti dalās “abeautifulmess.com”.
Aberistvitas universitātes zinātnieki veikuši jaunu pētījumu, kurā noskaidrojuši, ka kāds daudzu iemīļots dārzenis spēj uzlabot miega kvalitāti, raksta "Daily Star".
Izrādās, ka šis iecienītais dārzenis ir ne tikai ļoti garšīgs, bet satur arī veselu virkni veselībai svarīgu vielu - medicīnas eksperti nosaukuši piecas ārkārtīgi noderīgas gurķu īpašības, raksta “TSN”.
Šobrīd, kad pilnā pilnbriedā ievācam dažādus dārza labumus, to apjoms var būt tik liels, ka nespējam tos laicīgi notiesāt vai pagatavot ziemai. Ja jūsu ledusskapī ir "aizķērušies" gurķi, kuru izskats un tekstūra ir mainījusies, bet viss vēl nav tik slikti, lai tos mestu laukā, mums ir ideja, kā tos atkal padarīt kraukšķīgus un gardus!
Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.
Ārste Svetlana Maļinovskaja intervijā portālam "Medikforum" vasaras mazsālītos gurķus nodēvēja par "labumu krātuvi" cilvēka organismam, jo tie satur daudz šķiedrvielu un ārkārtīgi maz ogļhidrātu.
Kā zināms, tad gurķi lielākoties sastāv no ūdens. Tāpēc tas ir lielisks dārzenis, kuru ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Pateicoties tajā esošajam ūdens daudzumam, tas ir arī izcils skaistumkopšanas produkts. Tomēr eksperti izceļ kādu citu, būtisku gurķu īpašību, raksta "Eat This, Not That".
Getliņu siltumnīcās šonedēļ uzsākta tomātu un gurķu ražas novākšana. Pirmie gurķi un tomāti jau ir nonākuši lielākajās pārtikas tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī uzņēmuma firmas veikalā.
Gurķis ir nepārspējama uzkoda - vai tas būtu uz sviestmaizes, salātos ar dillēm vai ar kopā ķiploku mērcīti kā uzkoda nelielās svinībās vai atpūšoties pie TV. Šoreiz izmēģinām recepti, kas sola sālītus gurķīšus jau pēc divām stundām!
Uztura speciālisti iesaka katru dienu ēst svaigus gurķus, lai samazinātu svaru, jo tie palīdz attīrīt ķermeni un normalizēt gremošanas traktu. Par to raksta RIA Novosti.