Tie ne tikai remdē slāpes, bet arī pasargā no vēža. Pieci iemesli, kāpēc gurķi jāēd katru dienu

© unsplash.com

Izrādās, ka šis iecienītais dārzenis ir ne tikai ļoti garšīgs, bet satur arī veselu virkni veselībai svarīgu vielu - medicīnas eksperti nosaukuši piecas ārkārtīgi noderīgas gurķu īpašības, raksta “TSN”.

Organisma hidratācija

Gurķi sastāv no 96 procentiem ūdens, tāpēc tie var papildināt šķidruma zudumu, īpaši karstā laikā vai pēc fiziskas slodzes.

Uzlabo dažu organisma sistēmu darbību

Uzturot ūdens līdzsvaru organismā, gurķi palīdz nodrošināt pareizu nieru, nervu sistēmas darbību, normalizē termoregulāciju, uzlabo miegu un atmiņu.

unsplash.com

Nodrošina stiprus kaulus

Gurķi satur K vitamīnu, kas stiprina kaulus un samazina traumu un lūzumu risku.

Spēcīgs antioksidantu savienojumu avots

Šis dārzenis satur ievērojamu daļu polifenolu savienojumu - flavonoīdu, kuriem piemīt antioksidanta īpašības, tāpēc gurķi aizsargā asinsvadus no trausluma, samazina asins recekļu veidošanās risku un palēnina šūnu novecošanos. Turklāt ar dārzeņu masku palīdzību var mazināt pietūkumu, jo gurķi nomāc iekaisumu!

Pexels.com

Vēža profilakse

Gurķi satur arī lignānu - antioksidantu, kas aizsargā organismu no brīvajiem radikāļiem, kas izraisa vēzi. Šie antioksidantu savienojumi ir īpaši noderīgi sievietēm menopauzes laikā, jo tie cīnās ar hormonu atkarīgu audzēju, īpaši krūts vēža, risku.

Tomēr ārsti brīdina - gurķi var izraisīt vēdera uzpūšanos cilvēkiem ar zarnu trakta problēmām. Arī tiem, kas lieto asinis šķidrinošas zāles, nevajadzētu pārmērīgi lietot dārzeņus, tā kā gurķi satur ievērojamu K vitamīna daudzumu.

Dzīvesstils

"Nra.lv sarunu" studijā tiekas aktrise Laura Atelsone un zīmola "Dzintars" mārketinga speciāliste Dace Grigorjana, lai parunātu par ārkārtīgi svarīgu tēmu, proti, par konservantiem un smaržvielām.

Svarīgākais