Ārste Svetlana Maļinovskaja intervijā portālam "Medikforum" vasaras mazsālītos gurķus nodēvēja par "labumu krātuvi" cilvēka organismam, jo tie satur daudz šķiedrvielu un ārkārtīgi maz ogļhidrātu.
"Visnoderīgākais vasaras produkts, kas pieejams ikvienam, ir mazsālīti gurķi: tajos ir daudz mikroelementu un vitamīnu - kalcijs, varš un daudzi citi," gurķus uzteica Vidnovskas klīnikas rehabilitācijas ārstniecības nodaļas vadītāja Svetlana Maļinovskaja. Daktere teica, ka pa dienu var apēst trīs vai piecus mazus mazsālītus gurķus.
Maļinovskaja pastāstīja, ka, mielojoties ar mazsālītiem gurķīšiem, uzlabojas zarnu kustīgums, kā arī gremošanas trakta stāvoklis. Tajā pašā laikā viņa brīdināja:
ja cilvēkam ir hroniski gremošanas trakta traucējumi, viņam jākonsultējas ar ārstu par iespēju ēst šādus gurķus.