Igaunijas iedzīvotāji ir pārsteigti par to, ka pašmāju gurķi kaimiņvalstī Latvijā maksā par 4 eiro mazāk. Ja veikalā netālu no Tartu gurķu cena ir 5,49 eiro, Latvijā 1,49 eiro, raksta postimees.ee.
Ja šajā sausumā izdevies dārzam nodrošināt pietiekamu laistīšanu, tad gurķi ir sajūsmā par siltajām naktīm, kuras laika ziņu apskatnieki sauc par tropiskām – tādām, kad gaisa temperatūra nenokrīt zemāk par +20 grādiem. Ja visu ražu nevar ne apēst, ne draugiem izdalīt, tad jādomā, kā to saglabāt – gan garšīgām uzkodām tuvākajā laikā, gan ziemas krājumiem, pat ja nav noskaņojuma pavadīt laiku virtuvē.
Par piemēru ņemot Mārupes gurķus, kāda Latvijas iedzīvotāja pierāda, ka dārzeņi Latvijā nemaz nekļūst lētāki, bet tieši otrādi - par tiem nākas maksāt arvien vairāk.
Kad laika ziņas prognozē meteoroloģisko rudeni, vismaz ēdienkartē gribas vēl pievērsties kaut kam vasarīgam, un gurķis šajā ziņā ir lieliska izvēle. Šobrīd katrā virtuvē jābūt pa kādam svaigam, kraukšķīgam gurķim, ko nograuzt, sagriezt salātos, ieskābēt, iekonservēt vai izmantot jauna ēdiena gatavošanai.
Jau vairākas nedēļas iedzīvotāji Latvijā ir sašutuši par straujo sviesta cenu kāpumu. Kamēr eksperti skaidro, kāpēc par šo pārtikas produktu maksājam vairāk, tikmēr cilvēki, kuri devušies kaut uz brīdi ārpus Latvijas robežām iemūžina, cik pārtikas produkti maksā citviet Eiropā.
Mazsālīti gurķi? Tas ir ļoti vienkārši: burkā iekšā, garšvielas klāt, sālījumu virsū – un otrā dienā jau var ēst. Apmēram tā stāsta pieredzējušas saimnieces. Lai pirmoreiz izmēģinātu mazsālītu gurķīšu gatavošanu, var atrast detalizētu recepti vai sīki izvaicāt kādu lietpratēju un darīt visu tieši tā, kā sacīts. Vēlāk jau var veidot savu viedokli par to, kuras sastāvdaļas vajadzētu pielikt vairāk, kuras mazāk, no kurām atteikties un kuras iekļaut receptē vēl papildus.
Uzņēmums SIA "Mārupes Siltumnīcas" pirmo reizi Latvijas vēsturē piedāvā patērētājiem svaigu, Latvijā augušu gurķi visa gada garumā. Siltumnīcās 0,5 ha platībā, kurās stādi aug ar papildus apgaismojumu, tikko sāk vākt jauno ražu.
Pērnā gada marinēto gurķu burkas pagrabā iztukšotas, veikala garie jau paspējuši apnikt, bet dārza dobēs vēl nav ko meklēt. Ko darīt? Īpašais kārums – pirmie mazsālītie gurķīši, pie kuriem var tikt pāris stundās, būs pašā laikā!
SIA "Getliņi Eko" izsludinājusi konkursu jaunas siltumnīcas būvēšanai gurķu audzēšanai par 3,8 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.
SIA "Leversa", kuras izplatīto konservēto gurķu tirdzniecību šodien apturēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), nav veikusi vāciņu pārmarķēšanu; attiecības ar Vjetnamas ražotāju tiks pārtrauktas, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro "Leversa" mārketinga direktors Viktors Bižans.
Veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" sadarbojas ar SIA "Leversa", kuras izplatīto konservēto gurķu tirdzniecību šodien apturēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), biznesa portālu "Nozare.lv" informē SIA "Maxima Latvija" komunikāciju speciālists Jānis Beseris.
Neraugoties uz sniega kārtu, kas joprojām klāj Latviju, jau no otrdienas, 5. marta visos „Maxima XXX” lielveikalos būs iespēja iegādāties pirmo pavasara gurķu ražu, kas janvārī sēti un audzēti uzņēmumā SIA „Mārupes Siltumnīcas”. Savukārt no 6. marta Latvijā audzētie gurķi būs pieejami arī „Maxima XX” lielveikalu plauktos.