Gurķi

30.mai 2021
Uztura speciālisti iesaka katru dienu ēst svaigus gurķus, lai samazinātu svaru, jo tie palīdz attīrīt ķermeni un normalizēt gremošanas traktu. Par to raksta RIA Novosti.
1.sep 2020
Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.
8.aug 2020
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!
12.mai 2020
Gurķi jau izsenis Indijā izmanto tradicionālajā medicīnā, jo tik siltā zemē tie nodrošina organismu ar šķidrumu un vēsumu. Taču tas nav vienīgais labums no šī nepelnīti nenovērtētā dārzeņa. "Bright Side" atklāj, ko vēl gurķis spēj paveikt ar mūsu organismu.
27.aug 2019
Kāds pircējs savā Facebook kontā dalījies ar foto, kurā parāda interesantu faktu par "Latvijā ražotu" gurķi.
26.jūl 2019
Dārzeņiem ir maz kaloriju, bet tie ir bagātīgi ar vitamīniem, minerāliem un citām būtiskām uzturvielām. Turklāt daudzi no tiem ir bagāti ar šķiedrvielām, taču tajos ir maz ogļhidrātu. Portāls "Healthline" apkopojis dārzeņus, kurus ir vislabāk iekļaut savā dietā.
19.jan 2019
Igaunijas iedzīvotāji ir pārsteigti par to, ka pašmāju gurķi kaimiņvalstī Latvijā maksā par 4 eiro mazāk. Ja veikalā netālu no Tartu gurķu cena ir 5,49 eiro, Latvijā 1,49 eiro, raksta postimees.ee.
10.aug 2018
Ja šajā sausumā izdevies dārzam nodrošināt pietiekamu laistīšanu, tad gurķi ir sajūsmā par siltajām naktīm, kuras laika ziņu apskatnieki sauc par tropiskām – tādām, kad gaisa temperatūra nenokrīt zemāk par +20 grādiem. Ja visu ražu nevar ne apēst, ne draugiem izdalīt, tad jādomā, kā to saglabāt – gan garšīgām uzkodām tuvākajā laikā, gan ziemas krājumiem, pat ja nav noskaņojuma pavadīt laiku virtuvē.
20.mar 2018
Par piemēru ņemot Mārupes gurķus, kāda Latvijas iedzīvotāja pierāda, ka dārzeņi Latvijā nemaz nekļūst lētāki, bet tieši otrādi - par tiem nākas maksāt arvien vairāk.
25.aug 2017
Kad laika ziņas prognozē meteoroloģisko rudeni, vismaz ēdienkartē gribas vēl pievērsties kaut kam vasarīgam, un gurķis šajā ziņā ir lieliska izvēle. Šobrīd katrā virtuvē jābūt pa kādam svaigam, kraukšķīgam gurķim, ko nograuzt, sagriezt salātos, ieskābēt, iekonservēt vai izmantot jauna ēdiena gatavošanai.
14.aug 2017
Jau vairākas nedēļas iedzīvotāji Latvijā ir sašutuši par straujo sviesta cenu kāpumu. Kamēr eksperti skaidro, kāpēc par šo pārtikas produktu maksājam vairāk, tikmēr cilvēki, kuri devušies kaut uz brīdi ārpus Latvijas robežām iemūžina, cik pārtikas produkti maksā citviet Eiropā.
8.aug 2017
Maz­sā­lī­ti gur­ķi? Tas ir ļo­ti vien­kār­ši: bur­kā iek­šā, garš­vie­las klāt, sā­lī­ju­mu vir­sū – un ot­rā die­nā jau var ēst. Ap­mē­ram tā stās­ta pie­re­dzē­ju­šas saim­nie­ces. Lai pir­mo­reiz iz­mē­ģi­nā­tu maz­sā­lī­tu gur­ķī­šu ga­ta­vo­ša­nu, var at­rast de­ta­li­zē­tu re­cep­ti vai sī­ki iz­vai­cāt kā­du liet­pra­tē­ju un da­rīt vi­su tie­ši tā, kā sa­cīts. Vē­lāk jau var vei­dot sa­vu vie­dok­li par to, ku­ras sa­stāv­da­ļas va­ja­dzē­tu pie­likt vai­rāk, ku­ras ma­zāk, no ku­rām at­teik­ties un ku­ras ie­kļaut re­cep­tē vēl pa­pil­dus.
28.nov 2016
Uzņēmums SIA "Mārupes Siltumnīcas" pirmo reizi Latvijas vēsturē piedāvā patērētājiem svaigu, Latvijā augušu gurķi visa gada garumā. Siltumnīcās 0,5 ha platībā, kurās stādi aug ar papildus apgaismojumu, tikko sāk vākt jauno ražu.
4.aug 2016
Rīgas Centrāltirgū šonedēļ gurķiem šīs vasaras zemākā cena – tie nopērkami, sākot no 30 centiem kilogramā.
14.jūl 2016
Pērnā gada marinēto gurķu burkas pagrabā iztukšotas, veikala garie jau paspējuši apnikt, bet dārza dobēs vēl nav ko meklēt. Ko darīt? Īpašais kārums – pirmie mazsālītie gurķīši, pie kuriem var tikt pāris stundās, būs pašā laikā!
1.apr 2016
SIA "Getliņi Eko" izsludinājusi konkursu jaunas siltumnīcas būvēšanai gurķu audzēšanai par 3,8 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.
20.okt 2015
Ar visai uzjautrinošu fotoattēlu sociālajā tīklā twitter dalījies kāds lielveikala „Rimi” pircējs.
photo_camera
11.sep 2015
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.