Šobrīd, kad pilnā pilnbriedā ievācam dažādus dārza labumus, to apjoms var būt tik liels, ka nespējam tos laicīgi notiesāt vai pagatavot ziemai. Ja jūsu ledusskapī ir "aizķērušies" gurķi, kuru izskats un tekstūra ir mainījusies, bet viss vēl nav tik slikti, lai tos mestu laukā, mums ir ideja, kā tos atkal padarīt kraukšķīgus un gardus!
Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.
Ārste Svetlana Maļinovskaja intervijā portālam "Medikforum" vasaras mazsālītos gurķus nodēvēja par "labumu krātuvi" cilvēka organismam, jo tie satur daudz šķiedrvielu un ārkārtīgi maz ogļhidrātu.
Kā zināms, tad gurķi lielākoties sastāv no ūdens. Tāpēc tas ir lielisks dārzenis, kuru ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Pateicoties tajā esošajam ūdens daudzumam, tas ir arī izcils skaistumkopšanas produkts. Tomēr eksperti izceļ kādu citu, būtisku gurķu īpašību, raksta "Eat This, Not That".
Getliņu siltumnīcās šonedēļ uzsākta tomātu un gurķu ražas novākšana. Pirmie gurķi un tomāti jau ir nonākuši lielākajās pārtikas tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī uzņēmuma firmas veikalā.
Gurķis ir nepārspējama uzkoda - vai tas būtu uz sviestmaizes, salātos ar dillēm vai ar kopā ķiploku mērcīti kā uzkoda nelielās svinībās vai atpūšoties pie TV. Šoreiz izmēģinām recepti, kas sola sālītus gurķīšus jau pēc divām stundām!
Uztura speciālisti iesaka katru dienu ēst svaigus gurķus, lai samazinātu svaru, jo tie palīdz attīrīt ķermeni un normalizēt gremošanas traktu. Par to raksta RIA Novosti.
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!
Gurķi jau izsenis Indijā izmanto tradicionālajā medicīnā, jo tik siltā zemē tie nodrošina organismu ar šķidrumu un vēsumu. Taču tas nav vienīgais labums no šī nepelnīti nenovērtētā dārzeņa. "Bright Side" atklāj, ko vēl gurķis spēj paveikt ar mūsu organismu.
Dārzeņiem ir maz kaloriju, bet tie ir bagātīgi ar vitamīniem, minerāliem un citām būtiskām uzturvielām. Turklāt daudzi no tiem ir bagāti ar šķiedrvielām, taču tajos ir maz ogļhidrātu. Portāls "Healthline" apkopojis dārzeņus, kurus ir vislabāk iekļaut savā dietā.