4 iemesli, kāpēc katru dienu jāēd gurķi

© unsplash.com

Uzziniet iemeslus, kāpēc katru dienu jums būtu jāēd gurķi! 

unsplash.com

1. Palīdz uzturēt labu veselību

Kā zināms, gurķos ir 95% ūdens. Tāpat gurķos ir daudz barības vielu un šķiedrvielu, kā rezultātā, ēdot gurķus, ķermeni ne tikai nodrošinām ar nepieciešamo ūdens daudzumu, bet arī palīdzam labāk darboties gremošanas traktam.

Gurķos ir arī daudz mikroelementu, tostarp mangāns, kālijs, šķīstošās šķiedrvielas, K un A vitamīni, un C vitamīns. Tie palīdz novērst oksidatīvo stresu, kas ir saistīts ar dažādām slimībām un agrīnu novecošanos. Kādā pētījumā pierādīts, ka gurķu sula palīdz pazemināt asinsspiedienu gados vecākiem cilvēkiem.

unsplash.com

2. Veicina svara zudumu

Gurķi satur maz kaloriju, tāpēc, tos ēdot, ir iespējams zaudēt svaru. Aptuveni 100 grami gurķu satur vien 11,23 kalorijas.

unsplash.com

3. Labai gremošanas trakta darbībai

Gurķi ir ne tikai labs dārzenis, kuru ēst, lai uzņemtu šķidrumu, bet arī, lai labi strādātu gremošanas trakts. Ēdot gurķus, varam izvairīties no aizcietējumiem, kuņģa dedzināšanas.

unsplash.com

4. Samazina cukura līmeni asinīs

Ja jums ir augsts cukura līmenis asinīs, jūsu sirds un asins artērijas ir pakļautas lielam spiedienam. Vairākos pētījumos ir pierādīts, ka, ēdot gurķus, var samazināties cukura līmenis asinīs. Turklāt kālijs, kas ir būtisks gan laba asinsspiediena uzturēšanai, gan nieru darbībai, arī ir atrodams gurķos. Uztura speciālisti iesaka tiem, kam ir cukura diabēts, ēst dārzeņus, kas nesatur cieti, piemēram, gurķus. Turklāt gurķos esošās šķiedrvielas palēnina glikozes uzsūkšanos organismā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais