Ko iesākt ar lielo gurķu ražu? Pagatavo ievārījumu!

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja jūsu mazdārziņā izaugusi varen liela gurķu raža un vairs nezināt, ko ar tiem iesākt, tad mums ir ideja! Pagatavojiet gurķu ievārījumu.

Ievārījuma pagatavošanai nepieciešams:

  • 400 - 500 grami gurķu;
  • 160 grami cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 1 ēdamkarote tapiokas vai kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

1. Ar sulu spiedes palīdzību izspiediet gurķu sulu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pievienojiet gurķu sulai klāt cukuru, vaniļas ekstraktu un cieti.

3. Visu kārtīgi samaisiet. Veciet šo procesu vairākas minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam ielejiet sulu katliņā un vāriet to. Kad sula sākusi vārīties, ieslēdziet plīti vidējā karstuma režīmā un pavāriet vēl piecas minūtes.

5. Pēc tam iegūto ievārījumu pildiet burciņās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Jauni, zaļi, kraukšķīgi un svaigi gurķīši ir īsta vasaras garša! Tomēr patiešām garšīgi tie ir tikai tad, kamēr ir vēl stingrie un kraukšķīgi - savītis gurķis nerosina apetīti. Kā tos saglabāt svaigus ilgāk un atjaunot to sākotnējo garšu un kraukšķīgumu? Raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais