Ko iesākt ar lielo gurķu ražu? Pagatavo ievārījumu!

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja jūsu mazdārziņā izaugusi varen liela gurķu raža un vairs nezināt, ko ar tiem iesākt, tad mums ir ideja! Pagatavojiet gurķu ievārījumu.

Ievārījuma pagatavošanai nepieciešams:

  • 400 - 500 grami gurķu;
  • 160 grami cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 1 ēdamkarote tapiokas vai kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

1. Ar sulu spiedes palīdzību izspiediet gurķu sulu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pievienojiet gurķu sulai klāt cukuru, vaniļas ekstraktu un cieti.

3. Visu kārtīgi samaisiet. Veciet šo procesu vairākas minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam ielejiet sulu katliņā un vāriet to. Kad sula sākusi vārīties, ieslēdziet plīti vidējā karstuma režīmā un pavāriet vēl piecas minūtes.

5. Pēc tam iegūto ievārījumu pildiet burciņās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais