Ko iesākt ar lielo gurķu ražu? Pagatavo ievārījumu!

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja jūsu mazdārziņā izaugusi varen liela gurķu raža un vairs nezināt, ko ar tiem iesākt, tad mums ir ideja! Pagatavojiet gurķu ievārījumu.

Ievārījuma pagatavošanai nepieciešams:

  • 400 - 500 grami gurķu;
  • 160 grami cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 1 ēdamkarote tapiokas vai kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

1. Ar sulu spiedes palīdzību izspiediet gurķu sulu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pievienojiet gurķu sulai klāt cukuru, vaniļas ekstraktu un cieti.

3. Visu kārtīgi samaisiet. Veciet šo procesu vairākas minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam ielejiet sulu katliņā un vāriet to. Kad sula sākusi vārīties, ieslēdziet plīti vidējā karstuma režīmā un pavāriet vēl piecas minūtes.

5. Pēc tam iegūto ievārījumu pildiet burciņās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais