Ko iesākt ar lielo gurķu ražu? Pagatavo ievārījumu!

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja jūsu mazdārziņā izaugusi varen liela gurķu raža un vairs nezināt, ko ar tiem iesākt, tad mums ir ideja! Pagatavojiet gurķu ievārījumu.

Ievārījuma pagatavošanai nepieciešams:

  • 400 - 500 grami gurķu;
  • 160 grami cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 1 ēdamkarote tapiokas vai kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

1. Ar sulu spiedes palīdzību izspiediet gurķu sulu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pievienojiet gurķu sulai klāt cukuru, vaniļas ekstraktu un cieti.

3. Visu kārtīgi samaisiet. Veciet šo procesu vairākas minūtes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam ielejiet sulu katliņā un vāriet to. Kad sula sākusi vārīties, ieslēdziet plīti vidējā karstuma režīmā un pavāriet vēl piecas minūtes.

5. Pēc tam iegūto ievārījumu pildiet burciņās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais