Šī recepte paredz gurķu pārliešanu ar karstu ūdeni, tāpēc tie būs gatavi ātrāk, tāpēc šis variants piemērots nepacietīgajiem.
Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus. Iepriekš mērcēt nav obligāti.
Tīrā burkā kārto dilles un nomizotus ķiplokus. Daiviņas var sagriezt 2 - 3 daļās.
Sablīvē gurķus tāpat, kā to dara, marinējot ziemas krājumiem. Virsū atkal liek dilles, uzver sāli.
Visu pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu.
Burku sakrata, lai sāls vienmērīgi sajauktos. Kad burka atdzisusi, to ieliek ledusskapī. Pēc 12 - 15 stundām mazsālītie gurķīši gatavi!
UZZINI SEŠUS VEIDUS, KĀ STERILIZĒT BURKAS MARINĒŠANAI UN IEVĀRĪJUMU GATAVOŠANAI!