RECEPTE: Mazsālīti gurķīši karstā marinādē

© Pixabay.com

Šī recepte paredz gurķu pārliešanu ar karstu ūdeni, tāpēc tie būs gatavi ātrāk, tāpēc šis variants piemērots nepacietīgajiem.

Sastāvdaļas

  • Gurķi, cik var ievietot 3 l burkā
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • Neliels pušķītis diļļu
  • 1 - 2 diļļu ziedkopas
  • Ūdens

Pagatavošana

Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus. Iepriekš mērcēt nav obligāti.

Tīrā burkā kārto dilles un nomizotus ķiplokus. Daiviņas var sagriezt 2 - 3 daļās.

Sablīvē gurķus tāpat, kā to dara, marinējot ziemas krājumiem. Virsū atkal liek dilles, uzver sāli.

Visu pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu.

Burku sakrata, lai sāls vienmērīgi sajauktos. Kad burka atdzisusi, to ieliek ledusskapī. Pēc 12 - 15 stundām mazsālītie gurķīši gatavi!


UZZINI SEŠUS VEIDUS, KĀ STERILIZĒT BURKAS MARINĒŠANAI UN IEVĀRĪJUMU GATAVOŠANAI!





Virtuvē

Daudzi cilvēki ir pieraduši sākt savu dienu ar tasi kafijas, tomēr vai esat pārliecināts, ka protat to uzglabāt pareizi? “Starbucks” kafijas attīstības direktore Leslija Volforda stāsta “Eatingwell” par labāko kafijas uzglabāšanas veidu, lai saglabātu tās garšu un aromātu.

Svarīgākais