RECEPTE: Mazsālīti gurķīši karstā marinādē

© Pixabay.com

Šī recepte paredz gurķu pārliešanu ar karstu ūdeni, tāpēc tie būs gatavi ātrāk, tāpēc šis variants piemērots nepacietīgajiem.

Sastāvdaļas

  • Gurķi, cik var ievietot 3 l burkā
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • Neliels pušķītis diļļu
  • 1 - 2 diļļu ziedkopas
  • Ūdens

Pagatavošana

Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus. Iepriekš mērcēt nav obligāti.

Tīrā burkā kārto dilles un nomizotus ķiplokus. Daiviņas var sagriezt 2 - 3 daļās.

Sablīvē gurķus tāpat, kā to dara, marinējot ziemas krājumiem. Virsū atkal liek dilles, uzver sāli.

Visu pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu.

Burku sakrata, lai sāls vienmērīgi sajauktos. Kad burka atdzisusi, to ieliek ledusskapī. Pēc 12 - 15 stundām mazsālītie gurķīši gatavi!


UZZINI SEŠUS VEIDUS, KĀ STERILIZĒT BURKAS MARINĒŠANAI UN IEVĀRĪJUMU GATAVOŠANAI!





Virtuvē

Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.

Svarīgākais