RECEPTE: Mazsālīti gurķīši karstā marinādē

© Pixabay.com

Šī recepte paredz gurķu pārliešanu ar karstu ūdeni, tāpēc tie būs gatavi ātrāk, tāpēc šis variants piemērots nepacietīgajiem.

Sastāvdaļas

  • Gurķi, cik var ievietot 3 l burkā
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • Neliels pušķītis diļļu
  • 1 - 2 diļļu ziedkopas
  • Ūdens

Pagatavošana

Gurķus nomazgā un nogriež tiem galiņus. Iepriekš mērcēt nav obligāti.

Tīrā burkā kārto dilles un nomizotus ķiplokus. Daiviņas var sagriezt 2 - 3 daļās.

Sablīvē gurķus tāpat, kā to dara, marinējot ziemas krājumiem. Virsū atkal liek dilles, uzver sāli.

Visu pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu.

Burku sakrata, lai sāls vienmērīgi sajauktos. Kad burka atdzisusi, to ieliek ledusskapī. Pēc 12 - 15 stundām mazsālītie gurķīši gatavi!


UZZINI SEŠUS VEIDUS, KĀ STERILIZĒT BURKAS MARINĒŠANAI UN IEVĀRĪJUMU GATAVOŠANAI!





Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais