Ēdieni

28.jun 2014
Piedāvā bāra Stender’s šefpavāre Krista Oficiere un bārmenis Roberts Plaudis
27.jun 2014
Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Subway" atklāj savu pirmo ēdināšanas iestādi Rīgas centrā.
27.jun 2014
Čīliešu tradicionālā virtuve veidojusies, sajaucoties spāņu virtuves tradīcijām ar tām, kas šajā teritorijā valdīja pirms spāņu iekarotāju ierašanās 16. gadsimtā. Vēlāk tām uzslāņojās arī citu Eiropas tautu kulinārijas tradīcijas – eksperti saskata zināmu vācu, itāļu un franču virtuves ietekmi.
24.jun 2014
Baziliks ir labs kalcija, A vitamīna, mangāna, magnija un C vitamīna avots, turklāt satur balastvielas. Protams, viss atkarīgs no tā, cik daudz bazilika cilvēks lieto uzturā un cik regulāri to dara.
23.jun 2014
Tas vien­mēr ir kaut kur starp vē­la­mo un eso­šo. Gri­bas ie­vē­rot tra­dī­ci­jas, jo kas tā par lī­go­ša­nu ar kār­tē­jo šaš­li­ku no kār­tē­jā plast­ma­sas spai­nī­ša, bet – ak vai, kā­ro­jas arī to šaš­li­ku. Mē­ģi­not iz­zi­nāt, kāds tad bi­ja Jā­ņu cie­nasts se­nos lai­kos, var iz­la­sīt, ka mie­las­tu sā­ku­ši ga­ta­vot jau ve­se­lu ne­dē­ļu ie­priekš – pro­tams, brū­vē­ju­ši alu un sē­ju­ši sie­ru, kā arī kā­vu­ši jē­rus un gā­dā­ju­ši, lai gal­dā ne­kā ne­trūk­tu.
22.jun 2014
Re­cep­tes pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gu­ni­ta Ro­lo­va
20.jun 2014
Tra­di­ci­onā­li Lī­go svēt­ki nav ie­do­mā­ja­mi bez dzel­te­na sie­ra ri­tu­ļa, smar­žī­gu jā­ņu­zā­ļu vai­na­ga un pu­to­jo­ša alus kau­sa. Čak­lā­kās saim­nie­ces steidz sie­ru siet mā­jās, jo la­bā­ku par pa­šas ga­ta­vo­tu vei­ka­lu plauk­tos būs grū­ti at­rast. Re­cep­šu sie­ra pa­ga­ta­vo­ša­nai ir daudz, un kat­rai sie­ra ga­ta­vo­tā­jai pat pēc vie­nas re­cep­tes tas iz­nāks at­šķi­rīgs.
19.jun 2014
In­te­re­si par spel­tas jeb plēk­šņu kvie­šiem jau zau­dē­ju­ši de­dzī­gā­kie vir­tu­ves mo­des se­ko­tā­ji, va­rē­tu sa­cīt – līdz­skrē­jē­ji, ku­ri do­mā: ja jau kā­du pro­duk­tu var at­rast liel­vei­ka­lā, tas vairs nav pē­dē­jais mo­des klie­dziens un tā­tad – ne­kas eks­klu­zīvs.
15.jun 2014
Ie­stā­jo­ties va­sa­rai, ie­spē­ju ba­gā­ti­nāt ēdien­kar­ti un pa­da­rīt to ve­se­lī­gā­ku ir kriet­ni vai­rāk ne­kā ci­tā ga­da­lai­kā. Tad jā­ēd vai­rāk dār­ze­ņu, aug­ļu un za­ļu­mu. Va­sa­rā bie­žāk uz­tu­ra­mies svai­gā gai­sā, kus­ta­mies un uz­ņe­mam sau­les ener­ģi­ju vis­am ga­dam, dau­dzus pro­duk­tus lie­to svai­gā vei­dā.
14.jun 2014
Ja vien izdodas atrast sevī kaut visniecīgāko motivāciju, no diendienā lietotiem pārtikas produktiem iespējams pagatavot maltīti, kas dienišķās ēdienreizes dara daudzveidīgākas un acij tīkamākas, uzskata Jānis Karalis.
13.jun 2014
Indijas virtuve latvieša garšai, par tās smalkumiem klausoties, šķiet tikpat neparasta, cik Indija tāla. Taču izrādās, ka indiešu virtuve nav nemaz ne tik neparasta, ne arī tāla – izbaudīt to var tepat, Rīgas centrā, pie Pēterbaznīcas, restorānā Indian Raja, kur īsts indiešu šefpavārs Rajendra Singhs Gopals Singhs piedāvā mūsu eiropeiskajai gaumei piemērotus ēdienus.
8.jun 2014
Dro­ši vien re­ti ku­ram ne­gar­šo fri­ka­de­les, un pir­mais, kas ie­nāk prā­tā, – po­pu­lā­rā fri­ka­de­ļu zu­pa. Ta­ču no fri­ka­de­lēm var pa­ga­ta­vot ne ti­kai to vien, bet daudz­vei­dī­gus ēdie­nus – cept vai sau­tēt, tās var pa­sniegt kā at­se­viš­ķu ēdie­nu un var arī iz­man­tot kā pie­de­vu pie to­mā­tu vai dār­ze­ņu mēr­ces.
7.jun 2014
Kad tad, ja ne ta­gad, mū­su «vie­nas die­nas» ga­ra­jā va­sa­rā, pil­nām mu­tēm – glu­ži kā bez sā­ta – ēst sa­lā­tus?!
31.mai 2014
Kurš gan brokastīs nav ēdis musli – izvēloties to kā diētisku un veselīgu produktu. Musli uzskata par kalorijām bagātu ēdienu, kas nodrošina organismu ar vitamīniem, minerālvielām un mikroelementiem.
29.mai 2014
Spānija ir viena Vidusjūras zemēm, un, kā zināms, Vidusjūras reģiona ēšanas tradīcijas ir vienas no veselīgākajām, bet pēc dažiem atzinumiem – pat pašas veselīgākās pasaulē.
25.mai 2014
Kādus ēdienus pagatavot bērnu ballītei? Pirmajā mirklī var šķist, ka tas ir vienkārši, lai pasākums izdotos garšīgs, jautrs un svinīgs. Protams, organizējot dažādus pasākumus bērniem, dzimšanas dienas svinības vai izlaidumu pirmsskolas izglītības iestādē, pirmais, kas nepieciešams, – fantāzija.
24.mai 2014
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
18.mai 2014
Trīs dažādu salātu receptes, kuros izmantoti rabarberi.
17.mai 2014
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
17.mai 2014
Jaunās pieneņu lapiņas ir sevišķi bagātas ar C vitamīnu (100 gramos esot pat 450–550 mg!), tautas medicīnā pienenes jau kopš neatminamiem laikiem tiek lietotas, lai veicinātu gremošanu un žults sekrēciju, cīnītos ar iekaisumiem, uzlabotu aknu veselību, veicinātu miegu.