RECEPTE: Steiks ar sinepju garoziņu

© nra.lv

Vasarā gaļa tiek grilēta uz restēm, taču nevajag grila sezonu uzsākt un turpināt katru dienu līdz pat rudenim. Jāatceras, ka grilētu gaļu noteikti vajag bagātīgi papildināt ar dārzeņiem un zaļumiem, nevis otrādi – apēst lielu gaļas gabalu, kam pievienots tikai mazliet dārzeņu.

Steiks ar sinepju garoziņu

 Sastāvdaļas: 2 steiki ar T veida kauliņu, 3 ēdamkarotes kausēta sviesta, sāls, melnie pipari, 3 ēdamkarotes sinepju graudiņu, tējkarote tomātu mērces, ēdamkarote miltu panēšanai, Kajennas pipari, rīvēta citrona miziņa.

Pagatavošana: uz pannas izkausē sviestu, apcep tajā steikus no abām pusēm. Uzkaisa sāli un piparus, steikus noņem no pannas un liek vienu otram blakus cepeškrāsnī. Sajauc tomātu mērci, sinepju graudiņus un miltus. Pievieno sāli, abu veidu piparus, iejauc citrona miziņu. Ar šo maisījumu apziež gaļu.

Cep apmēram 10 minūtes cepeškrāsnī, kamēr veidojas kraukšķīga garoziņa.

Svarīgākais