RECEPTE: Gardi šašliki marinādēs

© Ag­ris SE­MĒ­VICS (no res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga ar­hī­va)

Re­cep­tes pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gu­ni­ta Ro­lo­va

Cūk­ga­ļas šaš­liks ma­jo­nē­zes ma­ri­nā­dē

Sa­stāv­da­ļas:

400 g cūk­ga­ļas kak­la kar­bo­nā­des

2 ēdam­ka­ro­tes Mil­das ma­jo­nē­zes

1 cit­ro­na su­la

cit­ro­na mi­zi­ņa

svai­ga pi­par­mēt­ra

ķip­loks

sāls

pi­pa­ri

100 ml ke­fī­ra

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

cūk­ga­ļu sa­griež pa­lie­los ga­ba­los. Pie­vie­no ma­jo­nē­zi, cit­ro­na su­lu un cit­ro­na mi­zi­ņu, svai­gu pi­par­mēt­ru pēc sa­vām vēl­mēm, 2 sa­smal­ci­nā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, sā­li, pi­pa­rus pēc gar­šas un ke­fī­ru. Vi­su kār­tī­gi sa­jauc un at­stāj uz 3 līdz 4 stun­dām ie­ma­ri­nē­ties. Var at­stāt līdz pat dien­nak­tij, ja vē­las, lai ga­ļa ir vai­rāk ie­ma­ri­nē­ta. Cep uz gri­la, ka­mēr ir ga­ta­va.

Cūk­ga­ļas šaš­liks to­mā­tu mēr­ces ma­ri­nā­dē

Sa­stāv­da­ļas:

400 g cūk­ga­ļas kak­la kar­bo­nā­des

Mil­das spa­ge­ti to­mā­tu mēr­ce

1 ēdam­ka­ro­te me­dus

pus­e lai­ma su­las

2 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­griež ga­ļu pa­lie­los ga­ba­los, vis­as ne­pie­cie­ša­mas ma­ri­nā­des sa­stāv­da­ļas sa­jauc un pār­lej ga­ļai. Vi­su la­bi sa­mai­sa un at­stāj uz 3–4 stun­dām ie­ma­ri­nē­ties.

Šaš­li­ka mēr­ces

Gur­ķu mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

1 ma­ri­nēts gur­ķis

ķip­lo­ka dai­vi­ņa

Mil­das ma­jo­nē­ze

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

ņem Mil­das ma­jo­nē­zi un pēc gar­šas pie­vie­no sa­rī­vē­tu ma­ri­nē­tu gur­ķi un sa­smal­ci­nā­tu ķip­lo­ku. Pa­sniedz ar cep­tu ga­ļu vai dār­ze­ņiem.

Sar­ka­nā mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

Mil­das spa­ge­ti to­mā­tu mēr­ce

ja­pā­ņu so­jas mēr­ce

1 tēj­ka­ro­te mār­rut­ku

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­jauc vis­as ne­pie­cie­ša­mās sa­stāv­da­ļas, so­jas mēr­ci un mār­rut­kus, pie­vie­no­jot tos pēc gar­šas. Pa­sniedz ar cep­tu cūk­ga­ļu.

Za­ļu­mu pes­to mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

Mil­das ma­jo­nē­ze

pē­ter­sī­ļi

ba­zi­liks

dil­les

pus­cit­ro­na su­la

1 tēj­ka­ro­te an­gļu si­nep­ju

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­smal­ci­na za­ļu­mus (var sa­smal­ci­nāt blen­de­rī). Ma­jo­nē­zei pie­vie­no pa­ga­ta­vo­to za­ļu­mu pes­to, ie­spiež pus­cit­ro­na su­lu, pie­vie­no an­gļu si­ne­pes un vi­su kār­tī­gi sa­mai­sa. Pa­sniedz ar cep­tu ga­ļu vai svai­giem dār­ze­ņiem.