Receptes piedāvā restorāna Rīgas atslēga šefpavāre Gunita Rolova
Cūkgaļas šašliks majonēzes marinādē
Sastāvdaļas:
400 g cūkgaļas kakla karbonādes
2 ēdamkarotes Mildas majonēzes
1 citrona sula
citrona miziņa
svaiga piparmētra
ķiploks
sāls
pipari
100 ml kefīra
Pagatavošana:
cūkgaļu sagriež palielos gabalos. Pievieno majonēzi, citrona sulu un citrona miziņu, svaigu piparmētru pēc savām vēlmēm, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus pēc garšas un kefīru. Visu kārtīgi sajauc un atstāj uz 3 līdz 4 stundām iemarinēties. Var atstāt līdz pat diennaktij, ja vēlas, lai gaļa ir vairāk iemarinēta. Cep uz grila, kamēr ir gatava.
Cūkgaļas šašliks tomātu mērces marinādē
Sastāvdaļas:
400 g cūkgaļas kakla karbonādes
Mildas spageti tomātu mērce
1 ēdamkarote medus
puse laima sulas
2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
sagriež gaļu palielos gabalos, visas nepieciešamas marinādes sastāvdaļas sajauc un pārlej gaļai. Visu labi samaisa un atstāj uz 3–4 stundām iemarinēties.
Šašlika mērces
Gurķu mērce
Sastāvdaļas:
1 marinēts gurķis
ķiploka daiviņa
Mildas majonēze
Pagatavošana:
ņem Mildas majonēzi un pēc garšas pievieno sarīvētu marinētu gurķi un sasmalcinātu ķiploku. Pasniedz ar ceptu gaļu vai dārzeņiem.
Sarkanā mērce
Sastāvdaļas:
Mildas spageti tomātu mērce
japāņu sojas mērce
1 tējkarote mārrutku
Pagatavošana:
sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas, sojas mērci un mārrutkus, pievienojot tos pēc garšas. Pasniedz ar ceptu cūkgaļu.
Zaļumu pesto mērce
Sastāvdaļas:
Mildas majonēze
pētersīļi
baziliks
dilles
puscitrona sula
1 tējkarote angļu sinepju
Pagatavošana:
sasmalcina zaļumus (var sasmalcināt blenderī). Majonēzei pievieno pagatavoto zaļumu pesto, iespiež puscitrona sulu, pievieno angļu sinepes un visu kārtīgi samaisa. Pasniedz ar ceptu gaļu vai svaigiem dārzeņiem.