Ēdieni

15.mai 2014
Viens no veselīgākajiem un arī senākajiem ēdiena gatavošanas veidiem ir tvaicēšana. Izmantojot tvaicējamo katlu, produkti gatavojas vienmērīgi, visu laiku nav jāstāv pie plīts, lai pieskatītu ēdienu, – tas nozīmē, ka tiek ietaupīti gan laiks, gan spēks.
11.mai 2014
Vienkārša garšīga kūka, ko izcept Māmiņdienā.
photo_camera
10.mai 2014
Maigais ābeļziedu sniegs un dabas veldzējošo smaržu mākonis ik gadu pašā maija plaukumā atgādina par Mātes dienu.
5.mai 2014
Šis klasiskais vieglais deserts paredzēts 4 porcijām.
3.mai 2014
Kas gan varbūt vienkāršāks un garšīgāks par ceptu vistas fileju.
3.mai 2014
No kā vārīt dienišķo rīta biezputru – tas katra paša un garšas kārpiņu ziņā: izvēle ir gana plaša. Nez kāpēc vēl aizvien rīsu, griķu vai mannas putru pieņemts gatavot pavisam pliekani, vienkārši un pasniegt galdā ar kādu mērci, ievārījumu vai sviestu.
photo_camera
26.apr 2014
Ja mums pazīstamos kēksiņus kāds pēkšņi sadomā par mafiniem nosaukt, tiem pirma­jiem, manuprāt, apvainoties nevajadzētu. Un otrādi – mafins, par kēksiņu godāts, kā bi­jis, labs arī paliks.
photo_camera
25.apr 2014
Ar āboliem, ar biezpienu, ar rabarberiem, ar dažādām ogām, ar zapti un drumstalām – plātsmaizes mums, latviešiem, ir sen zināma un pašsaprotama kulinārā mantojuma sastāvdaļa, ko, laikam ejot, esam iemanījušies arī mūsdienīgot un papildināt ar jauniem akcentiem un vēl nebijušām produktu kombinācijām.
photo_camera
24.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.
photo_camera
20.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.
19.apr 2014
Desertā Ieva ir iecienījusi gatavot zaļās tējas kūku, kas ir viegla, krāsaina un garda. «Šo recepti man iedāvināja iepriekšējais Japānas vēstnieks Latvijā Takaši ar sievu Keiko, stāsta Ieva.
photo_camera
19.apr 2014
Šie eleganti vienkāršie, taču sātīgie salāti noteikti patiks gan kārtīgi paēst mīlošajiem, gan lieko kaloriju skaitītājiem.
16.apr 2014
Sagaidot Lieldienas var iepazīties ar vairākām olu salātu receptēm, jo olas jau parasti tiek sakrāsotas vairāk. Velāk vairs nevilina pat viena skaisti krāsota vārīta ola, bet turēt ledusskapī vārītas olas arī negribas.
15.apr 2014
Balotīne ir franču pavāru izgudrojums, un vārdam ballotine ir gluži prozaiska nozīme – sainītis, pauniņa. Gaļa tiek atbrīvota no kauliem,tad to izplacina, pārliek ar pildījumu un satin vai sasien veltnī.
14.apr 2014
Ja gribas pagatavot no žāvētām plūmēm kādu ēdienu, variantu netrūkst, bet tie, kuri nespēj atrast recepti sev pa prātam, var izdomāt kādu jaunu versiju. Plūmēm ir vieta ne tikai pildītajā Ziemassvētku zosī un Lieldienu pashā, bet arī dienišķajā putrā un kompotā, dažā labā zupā, pie sautētiem vistu šķiņķīšiem, gaļas veltnīšos, kopā ar aitu vai liellopu gaļas ēdieniem un daudz kur citur.
12.apr 2014
Latviešu garšas kārpiņām neierasts pupiņu zupas variants.
11.apr 2014
Ēst gatavošanas veidu ir daudz, lai rezultātā varētu iegūt garšīgu un aromātisku ēdienu. Kā zināms, ēdienu var cept, sautēt, vārīt vai tvaicēt. Par visveselīgāko ēdiena gatavošanas veidu tiek uzskatīta tvaicēšana.
photo_camera
9.apr 2014
Ja stingri ievēro visas tradīcijas, tad pashu, neatņemamu pareizticīgo Lieldienu ēdienu, jāsāk gatavot jau Zaļajā ceturtdienā.
6.apr 2014
Groziņus var nopirkt arī gatavus, var nopirkt mīklu, bet, ja ir uzņēmība un vairāk laika, tos var gatavot arī mājās. Lai pagatavotu groziņus, nevajag daudz laika.
6.apr 2014
Ierasts, ka salāti pieder tikai pie aukstajiem ēdieniem, taču tā nav. Tradicionālās salātu sastāvdaļas mūsdienās papildina visdažādākie produkti. Biežāk, protams, izvēlamies svaigus salātus, kuros galvenā sastāvdaļa ir dārzeņi, bet vēsākā laikā ēdienkartē nereti tiek iekļauti siltie salāti, kurus patiesībā var uzskatīt par otrajiem ēdieniem, jo tie ir pikanti.