Desertā Ieva ir iecienījusi gatavot zaļās tējas kūku, kas ir viegla, krāsaina un garda. «Šo recepti man iedāvināja iepriekšējais Japānas vēstnieks Latvijā Takaši ar sievu Keiko, stāsta Ieva.
Zaļās tējas kūka
Sastāvdaļas: 120 g kviešu miltu, 150 g cukura, 1,5 tējk. cepamā pulvera, 2 tējk. Matche zaļās tējas pulvera, maisiņš ar rāvējslēdzi, 4 olas dzeltenumi, 7 olas baltumi, 60 g saulespuķu eļļas, 100 g ūdens, saldais krējums putošanai, cukurs, vaniļas cukurs, ogas mērcītei
Pagatavošana: maisiņā saber miltus, cepamo pulveri un zaļās tējas pulveri. Sakrata. Olu baltumus saputo stingrās putās. Sakuļ olu dzeltenumus. Pievieno saulespuķu eļļu un ūdeni. Visu sajauc un lej kēksa formā. Cep cepeškrāsnī 160 grādos 45 min.
Zaļās tējas kūku pasniedz ar pašgatavotu ogu mērcīti un saldu putukrējumu.