Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.
Guntas Liepiņas iemīļota recepte
Lieldienu omlete ar brokoļiem un žāvētu vistu
Sastāvdaļas: 3 olas, apmēram pusglāze piena, sāls, pipari, 20–30 g Džiugas siera, 100 g brokoļu, 100 g kūpinātas vistas.
Pagatavošana: brokoli pavāra pāris minūtes, lai tas paliek kraukšķīgs un saglabā zaļo krāsu. To var izdarīt, ja vārītam brokolim uzreiz uzlej aukstu ūdeni. Olas sakuļ kopā ar pienu un sarīvētu sieru (to var uzkaisīt arī uz omletes!). Var pievienot arī saldo vai kafijas krējumu, pieliek sāli un piparus. Brokoli un vistu smalki sagriež un kārto silikona formiņās. Var izmantot arī cepamos trauciņus. Virsū uzlej omleti un liek cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā cepties apmēram uz 15–20 minūtēm. Pasniedz ar zaļo salātu miksu, gurķi, tomātu, kam pārliets saldeni skābs granātābolu vīna etiķis, kas sajaukts ar olīveļļu.