Trīs dažādu salātu receptes, kuros izmantoti rabarberi.
Kāpostu un rabarberu salāti
400 g svaigu galviņkāpostu rupji sarīvē, pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj atdzist, notecina uz sieta. Notīra un sarīvē divus vidēji lielus sīpolus un vienu burkānu, sajauc, liek pannā nelielā augu eļļas daudzumā un mazliet apcep. Plānās šķēlītēs sagriež vienu vidēji lielu nomizotu rabarberu un 2–3 seleriju kātus. Visas sastāvdaļas sajauc, pēc garšas pieliek sāli. Ja vēlas, pievieno arī nedaudz estragona zaļumu vai citus zaļumus, kas garšo.
Rabarberu un lapu salāti
Lēzenā traukā kārto salātu lapas, tās pārliek ar plāni sagrieztiem rabarberiem un ripiņās sagrieztiem redīsiem. Pagatavo mērci, sajaucot 50 g olīvu eļļas ar 2 ēdamkarotēm baltvīna etiķa, 2–3 spiedē saspiestām ķiploku daiviņām, nedaudz sāls, cukura un maltu melno piparu. Pārlej salātiem.
Rabarberu un burkānu salāti
Notīra un plāni sagriež divus rabarberu kātus, trīs burkānus sarīvē uz sakņu rīves, divus sīpolus sakapā, visu sajauc, pievieno majonēzi, pēc garšas – sāli, uzkaisa nedaudz kapātu diļļu zaļumu un apceptas lobītas saulespuķu sēkliņas.