RECEPTE: Sparģeļu laika omlete

© Leonīds Gusevs

Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Omlete ar sparģeļiem

Sastāvdaļas: blanšēti sparģeļi, jaunās pupiņu pākstis, kastaņu smilšbeka, šitake sēne,lāčpurns, sīpols, ķiršu tomātiņi, olas baltums, balzametiķis, jūras sāls, baltmaizes šķēle grauzdiņiem, olīveļļa

 Pagatavošana: pannā liek cepties stingrās putās sakultus olu baltumus. Otrā pannā karstā eļļā apcep ripiņās sagrieztus blanšētus sparģeļus, sasmalcinātas blanšētas pupiņu pākstis, sīki sagrieztu sīpolu, sēnes, ķiršu tomātiņu pusītes. Kad viss apcepies, uzber omletei piparus, sāli.

Uz šķīvja liek izcepušos olbaltumu, to pilda ar dārzeņiem, pārloka uz pusēm, apslaka ar balzametiķi un pievieno atlikušos dārzeņus.

Omleti pasniedz ar grauzdētu baltmaizes šķēli, kas apslacīta ar olīveļļu.

 

Praktiski

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.