Ēdieni

5.apr 2014
Picu var pagatavot mājās, izmantojot pazīstamas un dažkārt arī īpašākas izejvielas. Mīklu parasti gatavo no miltiem, rauga, eļļas, sāls un ūdens, pildījumam izmanto tomātu mērci, garšaugus un sieru.
30.mar 2014
Korejiešu burkānu salātus, kas ir pietiekami populāri, ne visi uzdrošinās gatavot mājās, bet pērk tirdzniecības vietās. Iemesls – ne vienmēr tie sanāk tādi, kā gribētos.
28.mar 2014
Franču tradicionālo brokastu maizīti – kruasānu, kas ir cienīga piedeva pie rīta kafijas vai citā ēdienreizē – ar karsto šokolādi,var nopirkt dažādās tirdzniecības vietās, taču čaklākie kulināri cep paši šos brīnišķīgos mīklas trijstūrīšus.
photo_camera
27.mar 2014
Par galda biešu vērtīgajām īpašībām zināms jau sen, priekšrocība – tās varam izmantot augu gadu, jo bietes nezaudē savu uzturvērtību. Salīdzinājumā ar citiem dārzeņiem, kā tās iedarbojas uz cilvēka organismu, līdzvērtīgu konkurentu šim populārajam dārzenim nav.
26.mar 2014
Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.
24.mar 2014
Recepti piedāvā restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs
24.mar 2014
Bieži vien ledusskapī glabājas pāris dienas iepriekš nopirkts, nedaudz apkaltis siera gabaliņš, vārīti makaroni vai neliels desas gabaliņš. Protams, to, kas nav apēsts un vairs nav tik svaigs, var izmest laukā, taču steigties nevajag.
23.mar 2014
Receptes piedāvā Trusis kafe pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš
22.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
21.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
21.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
20.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
20.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
20.mar 2014
Rīdziniece Līga Štāle ēst gatavošanu uzskata par ikdienas nepieciešamību, taču, dzīvojot mājās ar bērniem, aizvien vairāk pievērsusies virtuves lietām. «Manā ģimenē gatavoju tikai es, pārējiem patīk ēdienu baudīt,» saka Līga.
19.mar 2014
Siļķe ir viena no populārākajām aukstajām uzkodām ikdienā, un arī svētku galdā sālītas siļķes gabaliņi kopā ar sīpolu nav retums.
19.mar 2014
Lavašs ar pildījumu ir ātri pagatavojams jebkurai ēdienreizei, pildījumu var veidot pēc savas fantāzijas. Lavaša pildījumā var izmantot sieru, arī kausētu un svaigu, krabju nūjiņas, visdažādāko gaļu, tunci, marinētus gurķus, ķiplokus, tomātus, papriku, gurķi, avokado, kādu salātlapu un zaļumus.
18.mar 2014
Vērtīgo olbaltumvielu dēļ pupiņas iesaka ēst visiem, arī veģetāriešiem.
17.mar 2014
Virtulis ir apveltīts ar lielu kārdinātāja talantu. Silti, smaržīgi, zeltaini, ar pūdercukuru apbārstīti – īstā maltīte drēgnai, nemīlīgai darbdienai ziemas otrajā pusē, kad ir tik daudz pienākumu.
15.mar 2014
Launags ir neliela ēdienreize starp pusdienām un vakariņām. Šāda maltīte ir nepieciešama, ja ievēro pareizas ēšanas principus un ir svarīgi rūpēties par svaru.
photo_camera
12.mar 2014
Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārtikas zinību studentei Unai Ozoliņai patīk virtuvē eksperimentēt, gatavojot gan otros, gan saldos ēdienus. «Man tas ir izaicinājums – izmēģināt jaunas receptes. Ēst gatavot patīk jau apmēram kopš 16 gadu vecuma,» atzīst Una Ozoliņa.