Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Pavasarīgi ēdieni

© F64

Receptes piedāvā Trusis kafe pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš

Indiešu dārzeņu karijs

Sastāvdaļas: tējkarote rīvēta ingvera, sīpols, 4 daiviņas ķiploka, čili pipars, 2 vidēji lieli kartupeļi, 4 burkāni, Jalapeno pipars, 2 paprikas, 100 g tomātu pastas, 200 ml kokosriekstu piena vai saldā krējuma, 1,5 tējkarote karija garšvielu maisījuma, šķipsniņa kurkumas, taukvielas cepšanai (eļļa vai sviests)

Pagatavošana: katlā apcep garšvielas – čili piparu, smalki sagrieztu ingveru, ķiplokus, sīpolu un karija maisījumu. Pieber kubiņos sagrieztus burkānus un tos viegli apcep.Pielej nedaudz ūdens un sautē. Pēc 10 minūtēm pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un papriku. Turpina sautēt, kamēr dārzeņi mīksti. Sautējumā iemaisa saldo krējumu vai kokosriekstu pienu (ja vēlas, lai ēdiens būtu vegāniem draudzīgs). Pasniedz ar basmati rīsiem un citrona šķēlītēm.

Chilli Con Carne

Sastāvdaļas: 500 g maltas liellopa gaļas (labāk likt samalt pērkot, lai redz, ko samaļ),  300 g konservētu vai vārītu, sarkano pupiņu, 100g konservētas kukurūzas, 200 g burkānu, zariņš timiāna, 100g tomātu pastas, 50 g Šalotes sīpolu,3 daiviņas ķiploku, čili pipars, šķipsniņa kajenas piparu, eļļa cepšanai, sāls, zaļumi rotāšanai

Pagatavošana: eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno sarīvētus vai sagrieztus burkānus un smalki sakapātu čili piparu. Nedaudz pasautē, tad pievieno malto gaļu, sāli, melnos un Kajenas piparus. Turpina sautēt. Kad gaļa gatava, iemaisa pupiņas un konservēto kukurūzu. Sautē vēl 5 minūtes. Rotā ar čili pipariem un zaļumiem. Pasniedz ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.

Zaļie lapu salāti ar kamambēru

Sastāvdaļas: salāti Lollo rosso, romiešu lapu salāti, ķiršu tomātiņi, kamambērs

mērcei: dzērvenes, cukurs, citrons, olīveļļa

Pagatavošana: mērcei dzērvenes sablenderē ar cukuru, citrona sulu un olīveļļu. Salātu lapas saplūkā un sajauc ar dzērveņu mērci. Pāri kārto sagrieztu kamambēru un ķiršu tomātiņus. Lai izceltu siera garšu, tam uzliek dzērveņu mērci.

Spinātu pankūkas ar siera mērci

Sastāvdaļas:

pankūkām:  plāno pankūku mīkla (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita), svaigi vai atlaidināti saldēti spināti (pēc izjūtas),

mērcei: saldais krējums, paciņa kausētā siera, 50 g rīvēta Parmas siera, eļļa cepšanai

Pagatavošana: pankūku mīklā iemaisa sablenderētus svaigos vai atlaidinātus saldētos spinātus. Cep eļļā. Mērcei sakarsētā saldajā krējumā iemaisa sieru Dzintars un rīvēto Parmas sieru. Rotā ar ķiršu tomātiņiem.