Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
"Meksikāņu virtuvei raksturīgas asas garšvielas,"skaidro filiāles restorāna šefpavāre Gundega Urbāne.
Jēra zupa meksikāņu gaumē
Sastāvdaļas: 120 g jēra pleca, olīveļļa cepšanai, neliels sīpols, puse sarkanās paprikas, 2 ķiploku daiviņas, 1 tējkarote cukura, 50 g rīsu, 1 ēdamkarote tomātu mērces, puse avokado, sāls, pipari pēc garšas, tējkarote tekilas, šķipsniņa timiāna,1/2 tējkarotes gaļas, kopējās garšvielas
Dekorēšanai: šķēlīte laima, pētersīļi
Pagatavošana: pannā sakarsētā eļļā cepam mazos kubiņos sagrieztu jēra gaļu. Pēc tam pievieno sagrieztu sīpolu, ķiploku un papriku, un to visu apcepam kopā ar gaļu. Tad, kad jēra gaļa ar dārzeņiem ir apcepušies dzeltenīgā nokrāsā, pievienojam tomātu mērci, mazliet apcepam un pievienojam garšvielas: sāli, piparus, timiānu, gaļas kopējo garšvielu. 2–3 minūtes vēl visu apcepam un liekam grāpītī, kur lej klāt ūdeni pēc vajadzības: ja grib šķidrāku, tad vairāk ūdens, ja garšo biezas zupas, tad ūdeni daudz nevajadzēs. Vāra 20–30 minūšu, līdz gaļa mīksta, tad pievieno vārītus rīsus. Pasniedz, dekorējot ar laima šķēlīti, pētersīļa lapiņām un tekilu.