Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Recepte: reibinoši garšīgās trifeles

© F64

Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.

Viens no veidiem, kas pārsteidz ar šokolādes garšas īpašībām un dažādo konsistenci, ir leģendām apvītās trifeles, kas jau labu laiku ierindojušās arī vietējo ražotāju produktu sortimentā.

Kas ir trifeles? Šokolādes trifeles ir konditorejas izstrādājumu veids, kas tradicionāli tiek gatavots apaļā vai konusveida formā, konfektes vidū liekot šokolādes piciņu, ko glazē ar pūdercukuru, kakao pulveri, grauzdētiem riekstu gabaliņiem, kokosriekstu skaidiņām vai kaltētiem augļiem un ogām. Šokolādes pildījumam var pievienot karameli, zefīru, liķieri, ogu vai augļu krēmu un citas garšas nianses atkarībā no ēdāja gaumes.

Ruma trifeles

Sastāvdaļas: 120 ml saldā krējuma, 350 g tumšās šokolādes, 3 tējk. ruma, 3 tējk. kakao pulvera, šokolāde un kanēlis dekorēšanai

Pagatavošana:

nelielā katliņā ielej saldo krējumu, pievieno rumu un liek sildīties. Tiklīdz saldais krējums sāk vārīties, ņem nost no plīts un pievieno sadrupinātu šokolādi, karsē vēl apmēram vienu minūti. Visu samaisa viendabīgā masā un atstāj istabas temperatūrā apmēram trīs stundas, līdz masa sacietē līdz tādai konsistencei, lai no tās ar rokām var veidot bumbiņas. Pa to laiku sagatavo maisījumu, kurā trifeles vēlāk apviļāt – sarīvē apmēram 50 g šokolādes un pievieno 3 tējkarotes kakao pulvera. Tad ar tējkaroti ņem sacietējušo masu un plaukstās veido trifeles. Pēc tam liek šokolādes un kanēļa maisījumā un kārtīgi apviļā, gatavas kārto uz šķīvja.