RECEPTES: Meksikāņu fahita ar liellopu gaļu

© F64

Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.

"Meksikāņu virtuvei raksturīgas asas garšvielas,"skaidro filiāles restorāna šefpavāre Gundega Urbāne.

Fahita ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas: 150 g liellopu filejas, puse sīpola, puse paprikas, 30 g saldētas kukurūzas, eļļa cepšanai, tējkarote šķidrā Knor buljona,50 g skābā krējuma, šķipsniņa fahitas garšvielas, tortilja, puse svaiga tomāta, 50 g salātlapu, šķēlīte halapenjo pipara, citronšķēlīte

Pagatavošana: sakarsētā eļļā uz pannas cep stienīšos sagrieztu liellopu gaļu, papriku, sīpolus, tad pievieno kukurūzu, halapenjo. Pielej mazliet ūdeni, lai viss sautējas, un pievieno garšvielas: Knor buljonu, fahitas garšvielu. Kad gaļa mīksta, pievieno skābo krējumu, 1–2 minūtes pacep. Tad visu masu, tomātu un salātlapu liek uz siltas tortiljas un ietin tajā. Dekorē ar citronšķēlīti. Pasniedz uz sakarsētas panniņas.

Svarīgākais