Šis klasiskais vieglais deserts paredzēts 4 porcijām.
Sastāvdaļas: 4 saldskābi āboli, 100gr sasmalcinātu riekstu,50gr rozīnes, 60gr gaiši brūnā cukura, 4 saldētas kārtainās mīklas kvadrāti, atkausēti, olas dzeltenums pārziešanai.
Pagatavošana: Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Viegli ietauko pannu. Bļodā sajauc smalcinātus riekstus, rozīnes un brūno cukuru.
Ābolus nomizo, izgriež serdi tā, lai apakšējā daļa netiktu skarta. Kārtaino mīklu izrullē. Uzliek ābolu un no loksnes nogriež tik daudz, lai ābolu varētu ietīt mīklā kā maisiņā. Ābola vidū ieliek riekstu- rozīņu maisījumu, aptuveni 2 tējkarotes. Mīklas malas paceļ uz augšu un saspiež. Noziež ar olas dzeltenumu. Uz cepešplāts izklāj foliju, uzliek ābolus mīklā. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.
Atdzesē, var pasniegt arī siltu ar vienu lodīti vaniļas saldējuma.