Avokado

17.dec
Vēsās rīta stundas ir ideāls laiks, lai sasildītos un dotu enerģiju dienai. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens. Noderēs receptes ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu.
12.dec
Avokado daudziem garšo, pateicoties tā maigajai un krēmīgajai garšai, diemžēl tas var ātri sabojāties, ja tas netiek pareizi uzglabāts. Par to, kā ilgāk saglabāt avokado svaigu, raksta “unian.net”.
29.sep
Diez vai kāds cits ēdiens pēdējos gados ir izraisījis tādu ažiotāžu kā avokado. Ar savu krēmīgo konsistenci un nepārspējamo garšu tas ir kļuvis par iecienītu sastāvdaļu visdažādākajos ēdienos.
24.aug
Kāds "TikTok" blogeris dalījies ar padomu par to, kā 15 minūtēs nogatavināt avokado.
11.jūl
Barojošie, daudzpusīgie un garšīgie avokado ir kļuvuši par virtuves pamatelementu daudzās mājās visā pasaulē, arī Latvijā. To izvēle maltītēs šodien ir kļuvusi tik populārāka, bet tas nav brīnums, jo auga ietekme ir labvēlīga.
26.mai
Lielceļa laupītaji Meksikā ir sagrābuši vairāk nekā 40 tonnas avokado, paziņoja vietējās amatpersonas.
6.apr
Lai gan tehniski avokado ir auglis, tomēr tiek uzskatīts par dārzeni. Avokado dažkārt sauc arī par sviesta bumbieri, jo tam ir dzeltens mīkstums, vai par aligatora bumbieri hass šķirnes mizas dēļ.
2.apr
Avokado, kas pazīstams arī kā aligatora bumbieris vai sviesta auglis, ir ogu veids, aug siltā klimatā.
25.nov 2023
Ir grūti nopirkt perfekti gatavu avokado. Bieži vien tie veikalu plauktos stāv negatavi, vai arī gluži pretēji jau pārgatavojušies. Kā tā nākas, ka perfekti gatavu avokado ir tik grūti nopirkt?
3.nov 2023
Apēdot avokado, mēs visbiežāk izmetam miskastē tā kauliņu. Izrādās, ka to var izmantot ne tikai jaunu avokado kociņu audzēšanā, bet arī skaistumkopšanā.
29.okt 2023
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
14.okt 2023
Ēdot avokado, mums vienmēr paliek pāri tā kauliņš. Centīgākie reizēm mēdz no tā izaudzēt avokado koku, taču lielākā daļa cilvēku to vienkārši izmet. Nākamreiz, kad ēdīsi avokado, padomā divreiz par tā kauliņa izmešanu, no tā var pagatavot attīrošu sejas skrubi.
4.mar 2023
Staigājot pa piemājas Rimi, mēs varam vien nobrīnīties, ko tik nevar atrast veikalos, sen pagājis ir tas laiks, kad Rīgas veikalu plauktos gozējas tikai kartupeļi un burkāni. Ir gan batātes jeb saldie kartupeļi - gan oranži, gan violeti, ir interesanti puķkāpostu veidi, Japānas baklažāni, Briseles kāposti un dažnedažādākie augļi.
12.okt 2022
Avokado auga audzēšana nav sarežģīta, bet tā prasa laiku. Ja būsiet pacietīgs, tad jums izdosies izaudzēt skaistu avokado "koku"!
23.apr 2022
Pievieno maigajam avokado sulīgu tomātu, asu čili pipariņu, saldus kukurūzas graudus un pikantu kinzu. Šīs sastāvdaļas padarīs klasisko meksikāņu uzkodu vēl gardāku.
1.apr 2022
Jauns pētījums atklāj, ka avokado ēšana samazina sirdslēkmju risku, raksta BBC.
31.jan 2022
"National Geographic" autors Dens Butners daudz pētījis cilvēka novecošanās procesus. Intervijā "Mind Body Green" viņš runājis par produktiem, kas varot palielināt izredzes uz ilgāku un veselīgaku dzīvi.
27.nov 2021
Krievijas klīniku tīkla Atlas neirologs Igors Matsokins sacīja, ka avokado satur bīstamu toksisku vielu – persīnu. Kā tas var kaitēt organismam, eksperts skaidrojis intervijā Gazeta.Ru.
8.jūl 2021
Avokado ir ļoti augstvērtīgs auglis, tajā ir daudz olbaltumvielu, veselīgo tauku, riboflavīna, dzelzs, kalcija, fosfora un vēl citi organismam vērtīgie elementi. Avokado satur 11 dažādus vitamīnus. Tā lietošana uzturā sniegs daudz laba organisma. Tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Izlasi un noskaidro, kas notiks ar ķermeni brīdi, kad uzturā tiks par daudz lietots avokado!
21.mai 2021
Interneta vietnē Tik Tok lielu popularitāti guvis video, kurā vīrietis pārbauda triku, kā bez naža palīdzības atbrīvot avokado no kauliņa.