7 brokastu ēdieni slaidam viduklim pēc 50

© pexels.com

Pēc 50 gadu vecuma hormonālās izmaiņas, samazināta muskuļu masa un lēnāka vielmaiņa var izraisīt vēdera tauku uzkrāšanos arvien ātrāk , bet to zaudēšanu - arvien grūtāk. Lai gan nav neviena viena pārtikas produkta, kas "sadedzina vēdera taukus", pareizas brokastu izvēles var atbalstīt veselīgu vielmaiņu, stabilizēt cukura līmeni asinīs un ilgāk saglabāt sāta sajūtu, raksta žurnāls "Eat This, Not That" kopā ar sertificētu sporta uztura speciālisti Taru Kolingvudu.

Speciāliste iesaka kombinēt olbaltumvielas, šķiedrvielas un veselīgos taukus. Ir vismaz 7 brokastu ēdieni, kas var palīdzēt cīnīties ar vēdera taukiem pēc 50 gadu vecuma.

Olas

Šis ir pirmais pārtikas produkts, ko iesaka Kolingvuda. "Olas nodrošina augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas stundām ilgi rada sāta sajūtu un palīdz uzturēt muskuļu masu, jo vielmaiņa dabiski palēninās ar vecumu. Olbaltumvielu un tauku kombinācija palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un mazināt tieksmi pēc uzkodām pusdienlaikā," viņa atzīmē.

pexels.com

Grieķu jogurts

Nākamais sarakstā ir grieķu jogurts. "Bagāts ar olbaltumvielām un probiotikām, grieķu jogurts veicina sāta sajūtu un atbalsta veselīgu zarnu mikrobiomu. Pētījumi arvien vairāk saista zarnu veselību ar vēdera tauku regulēšanu. Izvēlieties vienkāršas, nesaldinātas iespējas un, ja nepieciešams, pievienojiet augļus vai nedaudz medus," iesaka uztura speciāliste.

Auzu pārslas

Saskaņā ar Kolingvudas teikto, auzu pārslas ir trešais ēdiens, ko ir vērts ēst brokastīs. Auzas ir bagātas ar šķīstošajām šķiedrvielām, kas palēnina gremošanu, palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs un ir pierādīts, ka tās laika gaitā palīdz samazināt viscerālos (vēdera) taukus. Auzu pārslas arī atbalsta sirds veselību, kas ir īpaši svarīgi pēc 50 gadu vecuma.

pexels.com

Ogas

Ogas ir vēl viena svarīga brokastu sastāvdaļa. Mellenes, zemenes un avenes ir bagātas ar antioksidantiem un šķiedrvielām. To dabiskais saldums apmierina tieksmi pēc saldumiem, un to šķiedrvielas palīdz kontrolēt apetīti. Tās labi sader ar jogurtu, auzu pārslām vai smūtijiem.

Rieksti un riekstu sviesti

Rieksti un riekstu sviesti ir lieliska organisma “degviela” no rīta. "Mandeles, valrieksti un dabīgie riekstu sviesti satur veselīgos taukus, olbaltumvielas un šķiedrvielas. Šīs uzturvielas veicina sāta sajūtu un palīdz novērst pārēšanos visas dienas garumā, kas ir galvenais, lai samazinātu lieko vēdera tauku daudzumu," saka Kolingvuda.

pexels.com

Avokado

Avokado ir lielisks veselīgu tauku avots dienas sākumam. Tie nodrošina sirdij veselīgus mononepiesātinātos taukus, kas ir saistīti ar samazinātu vēdera tauku daudzumu. Avokado ēšana kopā ar olām vai pilngraudu grauzdiņiem nodrošina sabalansētas un sātīgas brokastis.

Augsta šķiedrvielu satura pilngraudu produkti

Visbeidzot, uzņemiet enerģiju ar pilngraudu produktiem. "Pilngraudu maize, šķiedrvielām bagātas pārslas un kvinoja nodrošina lēni sagremojamus ogļhidrātus un šķiedrvielas, kas palīdz regulēt apetīti un laika gaitā samazināt vēdera tauku uzkrāšanos. Meklējiet pārtikas produktus, kas satur vismaz 3-5 gramus šķiedrvielu uz porciju," iesaka speciāliste.