Vēlies vieglu, veselīgu un krāsainu maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas? Šis zaļais ēdiens apvieno kremīgu avokado, svaigus brokoļus un atsvaidzinošu citronu un piparmētru kombināciju. Tas ir ideāli piemērots gan brokastīm, gan vieglām pusdienām, un pagatavojams vien dažu minūšu laikā. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
Sastāvdaļas (2 porcijas)
- 200 g svaigu brokoļu ziedkopu
- 1 nogatavojies avokado
- 1 tējkarote olīveļļas
- 1 tējkarote citrona sulas
- Dažas svaigas piparmētru lapas
- Sāls un pipari pēc garšas
- Papildus: grauzdētas saulespuķu sēklas vai mandeļu skaidiņas (pēc izvēles), turku zirņi papildu sātīgumam
Pagatavošana
- Brokoļu sagatavošana: brokoļus ātri blanšē verdošā ūdenī 2-3 minūtes, pēc tam ieliek ledusaukstā ūdenī, lai saglabātu zaļo krāsu un kraukšķīgumu.
- Avokado sagatavošana: nomizo avokado un sagriez kubiņos.
- Mērces sagatavošana: sajauc olīveļļu ar citrona sulu, nedaudz sāli un pipariem.
- Sastāvdaļu sajaukšana: bļodā liek brokoļus, avokado un svaigas piparmētru lapas. Pārlej ar mērci un viegli samaisa.
- Nobeigumā: pievieno grauzdētus riekstus vai sēklas, ja vēlies papildus kraukšķīgumu, un turku zirņus sātīgumam.
Padomi
- Brokoļus var viegli aizstāt ar spinātiem vai cukini, lai iegūtu citu garšu variāciju.
- Šo bļodu vari papildināt ar kvinoju vai kuskusu, lai iegūtu sātīgāku maltīti.
Šī zaļā avokado un brokoļu bļoda ir vienkārša, veselīga un pilna vitamīnu, kas sniedz enerģiju dienas sākumam vai vieglām pusdienām. Krēmīgais avokado, kraukšķīgie brokoļi un atsvaidzinošā citronu un piparmētru kombinācija padara to par īstu garšas baudījumu.
Pagatavo arī krēmīgo avokado-spinātu zupu.