Šī zupa ir lielisks veids, kā uzņemt vitamīnus un minerālvielas, vienlaikus baudot bagātīgu un maigu garšu. Avokado piešķir zupai krēmīgumu, bet spināti nodrošina dzelzi un antioksidantus. Ingvers pievieno siltu asumu, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, bet kokosriekstu piens padara zupu vēl maigu un aromātisku. Ar recepti dalās “SimplyRecipes”.
Sastāvdaļas:
200 g svaigu spinātu
1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
400 ml kokosriekstu piena
1 vidējs sīpols
2 ķiploka daiviņas
500 ml dārzeņu buljona
Sāls un pipari pēc garšas
Svaigi zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolu un ķiplokus un apcep tos nelielā eļļas daudzumā, līdz tie kļūst zeltaini.
Pievieno rīvēto ingveru un spinātus, ļauj spinātiem nedaudz sarukt.
Pielej dārzeņu buljonu un vāra apmēram 10 minūtes, līdz spināti ir pilnībā mīksti.
Pievieno sagrieztus avokado gabaliņus un kokosriekstu pienu.
Visu sablendē viendabīgā masā.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz zupu ar svaigiem zaļumiem.
Šī zupa ir ne tikai veselīga, bet arī ātri pagatavojama un lieliski piemērota gan siltām, gan vēsākām dienām, kad gaisā jau jūtama rudens smarža un vēlamies baudīt ko sātīgu, maigu un sildošu, bet tomēr vēl ar vasaras noskaņu. Lai labi garšo!