Zaļā mērce svara zaudēšanai – ātri un gardi

© Foto: depositphotos.com

Salātu mērce, kas pagatavota ar koriandra un avokado, ir ar zemu kaloriju saturu un augstu šķiedrvielu saturu. Tā ne tikai palīdz gremošanai, bet arī veicina ātrāku svara zudumu, piedāvā eatingwell.com

Krēmīga avokado - koriandra mērce

SASTĀVDAĻAS

1 gatavs avokado

1/2 glāzes grieķu jogurta (bez piedevām)

1/2 saišķa koriandra

1-2 zaļo lociņu

1 ķiploka daiviņa

2-3 ēdamkarotes laima sulas

1-2 ēdamkarotes olīveļļas

Sāls un pipari pēc garšas

Nedaudz ūdens vai vairāk laima sulas, lai pielāgotu konsistenci.

PAGATAVOŠANA

Ievietojiet visas sastāvdaļas blenderī un sablendējiet, līdz masa ir gluda un krēmīga. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens vai eļļas, lai mērci atšķaidītu.

Foto: pixabay.com

Kāpēc tā ir veselīga?

Augsts olbaltumvielu saturs. Dietologi skaidro, ka uz jogurta bāzes gatavotās mērces satur vairāk olbaltumvielu un ir labākas svara zaudēšanai.

Tajās ir vairāk olbaltumvielu, mazāk kaloriju un tās palīdz ilgāk justies paēdušam, atvieglojot kaloriju deficīta uzturēšanu. Divas ēdamkarotes šīs mērces satur tikai 32 kalorijas un 2 g olbaltumvielu.

Olbaltumvielas ir vispiesātinātākais makroelements, salīdzinot ar taukiem un ogļhidrātiem.

Zems kaloriju daudzums. Šī krēmīgā koriandra-avokado mērce satur mazāk kaloriju un mazāk tauku nekā lielākā daļa veikalā nopērkamo mērču. Tradicionālajās krēmīgajās mērcēs var būt no 90 līdz 240 kalorijām uz divu ēdamkarošu porciju, savukārt šajā ir tikai 32.

Laima sula un koriandrs piešķir bagātīgu garšu bez papildu kalorijām. Avokado veicina veselīgo tauku uzņemšanu.

Mononepiesātinātie tauki. Pētījumi liecina, ka mononepiesātināto tauku lietošana uzturā piesātināto tauku vietā var veicināt lielāku tauku dedzināšanu un lielāku svara zudumu.

Tas ir saistīts ar pārtikas termisko efektu (cik daudz kaloriju jūsu ķermenis sadedzina, sagremojot dažādas uzturvielas).

Foto: pixabay.com

4 veidi, kā baudīt šo mērci

Šeit ir daži radoši un garšīgi veidi, kā izmantot avokado-koriandra mērci:

Kā mērci salātiem. Pievienojiet to dažādiem salātiem, lapu dārzeņiem, pupiņu salātiem, dažādiem graudiem un makaronu salātiem.

Kā marināde. Tā lieliski der vistas gaļai vai citiem proteīniem. Pirms gatavošanas marinējiet dažas stundas vai nakti.

Kā dip mērci. Krēmīgā jogurta mērce ir lieliski piemērota svaigiem dārzeņiem, ceptiem kartupeļiem vai krekeriem.

Kā smēriņu. Izmantojiet to kā veselīgāku alternatīvu majonēzei sviestmaizēs vai lavašos; tā ir krēmīga bez majonēzes tauku satura.

Svarīgākais