Parādījies jauns pretendents uz superprodukta lomu – tas ir avokado kauliņš. Kamēr uztura speciālisti un nespeciālisti diskutē par to, vai avokado sēklas ir ēdamas vai drīzāk indīgas, tās jau nākušas modē un tiek gatavotas dažādos veidos, stāsta EatSipTrip.
Kāda veikala apmeklētāja mikroblogošanas vietnē twitter ievietojusi attēlu, kurā redzams, cik neveiksmīgs pirkums viņai gadījies kādā no Latvijas lielveikaliem.
Ne reizi vien sociālajos tīklos Latvijas iedzīvotāji sūdzējušies par nekvalitatīviem pārtikas produktiem, kas nopirkti kādā no lielveikaliem. Arī šoreiz radio dīdžejs Gustavs Terzens mikroblogošanas vietnē twitter publicējis attēlu, kurā redzams, ka veikalā pirktā avokado maisā nav atrodams neviens svaigs auglis.
Kad līdz īstiem un sulīgiem vietējiem zaļumiem vēl kāds laiks jāgaida, bet siltumnīcu gurķi šķiet ūdeņaini, uzburt pavasarīgu noskaņu ēdienkartē palīdzēs maigi zaļais avokado mīkstums. Ēdiena krāsai ir nozīme – apgalvo tie, kuri šajā jautājumā nopietni iedziļinājušies, un zaļā krāsa esot nomierinoša, atpūtinoša un labu noskaņojumu radoša. Kādēļ gan to nepārbaudīt?
Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī trešo reizi tā pastāvēšanas vēsturē ir uzziedējis avokado, aģentūru LETA informēja NBD pārstāve Ilze Ķigure.