Vēsās rīta stundas ir ideāls laiks, lai sasildītos un dotu enerģiju dienai. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens. Noderēs receptes ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu.
Kraukšķīgā zelta maize, pūkains zemesriekstu sviests un silti karamelizēti āboli veido gardu un barojošu kombināciju, kuru novērtēs ikvienās mājās. Pievienojiet svaigas ogas un riekstus, lai brokastis būtu pilnvērtīgu vēlo brokastu cienīgas.
Sastāvdaļas karamelizētiem āboliem:
250 g ābols
30 g medus
2-4 g kanēlis
šķipsniņa timiāna
Zemesriekstu sviesta krēma sastāvdaļas:
120 g saldais zemesriekstu sviests
10 g citronu sula
5 g citrona miziņa
45 g biezpiens
35-50 g krējums 33% tauku
Grauzdmaizes sastāvdaļas:
4 grauzdiņi
1 ola
30 g krējums 20% tauku
šķipsniņa malts kanēlis
10 g cukurs
šķipsniņa sāls
20 g sviests
15-30 g svaigas avenes (garnēšanai)
5 g mandeļu ziedlapiņas.
PAGATAVOŠANA
1.Sajauc medu, kanēli un timiāna lapas. Ābolus nomizo un sagriež lielās šķēlēs, izņem sēklas. Pēc tam liek uz cepešpannas un bagātīgi pārklājiet ar medu.
2.Ābolu šķēles cep cepeškrāsnī 6-8 minūtes 200°C.
3.Ar mikseri vai blenderi saputo zemesriekstu sviestu ar krēmsieru.
4.Pamazām iecilā krējumu, līdz iegūts vēlamais krēma blīvums. Pievieno citrona sulu un miziņu, samaisa.
5.Sakuļ olu ar krējumu, sāli, kanēli un cukuru. Ja vēlas, var pievienot vaniļas esenci.
6.Salieciet abus grauzdiņa gabaliņus kopā, lai izveidotu vienu biezu grauzdiņa gabalu. Iemērc grauzdiņus olu krējuma maisījumā 4-8 minūtes, pāris reizes to apgriežot.
7.Nepiedegošā plakanā pannā izkausē sviestu un apcep divus grauzdiņa gabaliņus no katras puses līdz zeltaini brūnai. Pirms pasniegšanas grauzdiņus labāk uzsildīt cepeškrāsnī divas minūtes.
8.Pārliek karstos grauzdiņus uz šķīvja. Pārklāj ar zemesriekstu sviesta krēmu, karamelizētiem āboliem un svaigām avenēm. Ja vēla, varat garnēt ar mandelēm vai citiem riekstiem.
Avokado grauzdiņš ar kokosriekstu eļļu ir lieliski piemērots tiem, kam patīk veselīgs uzturs. Maigs krēms ar laima un kokosriekstu notīm apvienojumā ar čiabatu veido vieglas, bet sātīgas brokastis. Grauzdiņš ir bagāts ar veselīgiem taukiem un antioksidantiem, padarot to par ideālu veidu, kā sākt dienu, īpaši aukstos mēnešos.
Avokado krēma sastāvdaļas:
280 g avokado mīkstums
70 g kokosriekstu krēms
50 g cukurs
60 g laima sula
20 g kukurūzas ciete
4 sloksnes laima miziņa
2-3 lapas svaigas piparmētras
5 g vaniļas esence.
Grauzdmaizes sastāvdaļas:
2 šķēles čiabatas
1 ola (var aizstāt ar 15 g čia sēklām);
30 g kokosriekstu krēms
20 g cukurs
20 g kokosriekstu eļļa
2 lapas svaigas piparmētras
20 g riekstu pralinē
PAGATAVOŠANA
1.Sajauc cukuru, laima miziņu, laima sulu, piparmētras un liek uz uguns. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina temperatūru. Vāra, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis, veidojot šķidru sīrupu.
2.Sajauc kokosriekstu krēmu ar kukurūzas cieti un iemaisa sīrupā. Uzvāriet maisījumu, līdz ciete ir pilnībā izšķīdusi. Izņemiet piparmētru lapu no maisījuma.
3.Masu atdzesē. Blenderī sakuļ avokado mīkstumu, pievienojot kokosriekstu maisījumu, un saputo līdz gludai masai.
4.Sakuļ olas vai čia sēklas ar kokosriekstu krēmu un cukuru. Iemērc maizi maisījumā.
5.Pannā izkausē kokosriekstu eļļu un apcep maizi līdz zeltaini brūnai. Ja nepieciešams, cep cepeškrāsnī 3-6 minūtes 180°C.
6.Gatavam maizītei uzklājiet avokado krēmu. Garnēšanai izmanto svaigu piparmētru un riekstu pralinē.