Ir grūti nopirkt perfekti gatavu avokado. Bieži vien tie veikalu plauktos stāv negatavi, vai arī gluži pretēji jau pārgatavojušies. Kā tā nākas, ka perfekti gatavu avokado ir tik grūti nopirkt?
Kā izrādās, tad avokado nevar pilnībā nogatavoties un būt gatavs ēšanai, kamēr atrodas koka zarā.
Lai šis tropiskais auglis nogatavotos, tas no koka ir jānovāc vēl negatavs.
Novācot negatavus avokado un tos transportējot uz veikalu tie lēnām un pakāpeniski nogatavojas. Tas savu perfekto garšu iegūst vien tad, kad ir novākts "zaļš".
Kā izrādās, tad tas ir saistāms ar to, ka pēc avokado novākšanas pats auglis izdala etilēnu, kā rezultātā lēnām nogatavojas. Taču, ja tas paliek karājamies koka zarā, šis process tiek aizkavēts.