Kad vēlaties atstāt iespaidu uz saviem viesiem ar minimālu piepūli, brusketa ir lieliska izvēle. Trīs receptes, kas viegli iederas jebkurā svētku ēdienkartē un izskatās restorāna cienīgas, vēsta RBC.
SASTĀVDAĻAS:
1 vistas fileja
garšvielas vistai
2 ēd.k. krēmsiera
vārīta ola
2 marinēti gurķi
1 tējk. citrona sulas
1 daiviņa ķiploka
10 g rukola
3 ķirštomāti
cietais siers

SASTĀVDAĻAS:
bagete
avokado
2 ēd.k. krēmsiera
2 ēd.k. citrona sula
100 g viegli sālīts lasis
zaļās olīvas
7 ķirštomāti

SASTĀVDAĻAS:
2 ēd.k. krēmsiera
kūpināta desa
2 ananasu riņķīši
20 g mandeles
sāls un pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.variants
Pievienojiet vistas filejai eļļu un garšvielas un ļaujiet tai marinēties. Pēc tam apcepiet to pannā no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagriež bageti 1 cm šķēlēs un izvieto tās uz cepšanas paplātes. Cep 3-5 minūtes, lai maize kļūtu kraukšķīga.

Pievieno vistas gaļai sviestu un cep vēl dažas minūtes.
Pildījumam sajauc krēmsieru, vārītu olu, marinētus gurķus, garšvielas un citrona sulu. Sablendē maisījumu un pievieno vēl vienu ķiploka daiviņu.
Uz grauzdētām maizes šķēlēm uzklāj maisījumu, pievieno rukolu, virsū liek sagrieztu vistas gaļu, tad pievieno pusi ķirštomāta un uzrīvē nedaudz siera.
2.variants
Sablendē avokado, krēmsieru, citrona sulu un garšvielas. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež maisījumu uz bagetes. Pēc tam pievieno sagrieztu lasi, olīvas un ķirštomātus.
3.variants
Uz brusketas uzklāj krēmsieru, pievieno desu un sagrieztu ananasu. Garnē ar sasmalcinātām mandelēm.
Vairāk recepšu lasiet šeit.