Vienkāršas brusketas receptes svētku pasākumiem

© Ekrānšāviņš

Kad vēlaties atstāt iespaidu uz saviem viesiem ar minimālu piepūli, brusketa ir lieliska izvēle. Trīs receptes, kas viegli iederas jebkurā svētku ēdienkartē un izskatās restorāna cienīgas, vēsta RBC.

Cēzara brusketa

SASTĀVDAĻAS:

bagete

1 vistas fileja

garšvielas vistai

2 ēd.k. krēmsiera

vārīta ola

2 marinēti gurķi

1 tējk. citrona sulas

1 daiviņa ķiploka

10 g rukola

3 ķirštomāti

cietais siers

Foto: freepik.com

Avokado un laša brusketa

SASTĀVDAĻAS:

bagete

avokado

2 ēd.k. krēmsiera

2 ēd.k. citrona sula

100 g viegli sālīts lasis

zaļās olīvas

7 ķirštomāti

Foto: pixabay.com

Ananasu un siera brusketa

SASTĀVDAĻAS:

2 ēd.k. krēmsiera

kūpināta desa

2 ananasu riņķīši

20 g mandeles

sāls un pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA

1.variants

Pievienojiet vistas filejai eļļu un garšvielas un ļaujiet tai marinēties. Pēc tam apcepiet to pannā no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagriež bageti 1 cm šķēlēs un izvieto tās uz cepšanas paplātes. Cep 3-5 minūtes, lai maize kļūtu kraukšķīga.

Foto: pixabay.com

Pievieno vistas gaļai sviestu un cep vēl dažas minūtes.

Pildījumam sajauc krēmsieru, vārītu olu, marinētus gurķus, garšvielas un citrona sulu. Sablendē maisījumu un pievieno vēl vienu ķiploka daiviņu.

Uz grauzdētām maizes šķēlēm uzklāj maisījumu, pievieno rukolu, virsū liek sagrieztu vistas gaļu, tad pievieno pusi ķirštomāta un uzrīvē nedaudz siera.

2.variants

Sablendē avokado, krēmsieru, citrona sulu un garšvielas. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež maisījumu uz bagetes. Pēc tam pievieno sagrieztu lasi, olīvas un ķirštomātus.

3.variants

Uz brusketas uzklāj krēmsieru, pievieno desu un sagrieztu ananasu. Garnē ar sasmalcinātām mandelēm.

Vairāk recepšu lasiet šeit.