29.jun 2017
Par zaļajiem kokteiļiem noteikti vismaz reizi būs dzirdējis katrs, bet vai nogaršojis? Tiek uzskatīts, ka, dzerot zaļos kokteiļus, organisms būs vesels un sārmains. Un ar ko tad īsti zaļie kokteiļi ir izpelnījušies savu atzinību? Tie ir vērtīgi, jo satur hlorofilu. Gatavojot blenderī zaļo kokteili, tajā saglabājas organismam vajadzīgās šķiedrvielas, un, kā zināms, zaļumi satur daudz šķiedrvielu. Ir vēl kāds pozitīvs aspekts – tie ir lētāki nekā zaļās sulas. Taču no zaļumiem grūti iegūt lielu daudzumu sulas, un, tikai no tiem gatavojot kokteili, tas būs rūgts. Tāpēc zaļos kokteiļus vēlams gatavot kopā ar augļiem, tad tie būs garšīgi un saldi. Ja kokteilis iznāk nesalds, tam var pievienot vēl vienu saldu augli, piemēram, banānu. Ja ir vēlēšanās, kokteilim var pievienot arī diedzētus graudus. Ja kokteilim izmanto arbūzu, tad, protams, ūdens nav nepieciešams.