RECEPTE: Jā­ņu siers ar žā­vē­tiem aug­ļiem

© F64

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas: 1 līdz 1,5 l pie­na, 12 olas, pār­is ēdam­ka­ro­tes me­dus, sāls, žā­vē­ti aug­ļi.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: sa­kuļ olas, sā­li un me­du. Kat­lā lej pie­nu un kar­sē, vi­su lai­ku mai­sot. Kad tas tu­vo­jas vā­rī­ša­nās tem­pe­ra­tū­rai, pie­vie­no olas, me­du, sā­li un tur­pi­na kar­sēt mai­sot, ka­mēr ma­sa kļūst vien­da­bī­ga. No­ņem kat­lu no uguns un pie­vie­no žā­vē­tos aug­ļus. Liek ma­su mar­lē uz caur­du­ra, iz­vei­do sie­ra for­mu. Uz­liek slo­gu un at­stāj nak­ti le­dus­ska­pī.

Ie­tei­ku­mi Lai siers iz­do­tos gar­šīgs

* Siers būs cie­tāks, ja ma­su kar­sēs aug­stā tem­pe­ra­tū­rā il­gu lai­ku.

* Ja vē­las mīk­stu sie­ru, tam var pie­vie­not ūde­ni.

* Dru­pans siers iz­nāks, ja mai­sot tam kat­lā ļaus at­dzist.

* Siers būs ir­dens un mīksts, ja ma­su kar­sēs zem­ā tem­pe­ra­tū­rā.

* Ie­tei­cams mar­li sa­mit­ri­nāt, lai sie­ra ma­su va­rē­tu vieg­li no tās at­da­līt.

* Siers ie­gūs vien­mē­rī­gu, dzel­te­nu krā­su, ja olas tiks pie­lik­tas rei­zē ar svies­tu. Dzel­te­nas no­krā­sas ra­dī­ša­nai sie­ram var pie­vie­not kur­ku­mas pul­ve­ri.

* Ja ir vē­lē­ša­nās sie­ru il­gāk uz­gla­bāt, to var ie­berzt ar sā­li, ie­tīt mai­si­ņā un no­vie­tot vē­sā, sau­sā tel­pā.

* Lai sie­ru gri­lē­tu, šim pro­ce­sam pie­mē­ro­tāks būs cie­tāks un sau­sāks.

Svarīgākais