Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

NODERĪGI: Kā lietot matu eļļu?

© depositphotos.com

Pēc karstās, saulainās vasaras pienācis laiks, lai parūpētos par matu skaistumu – bagātinātu tos ar vitamīniem un atjaunojošām vielām, lai tie atkal atgūtu spīdumu, dzīvīgumu, izskatītos veselīgi un kopti. Tas jādara regulāri, lai iegūtu vēlamo rezultātu.

Atjaunojošo un kopjošo līdzekļu klāsts ir plašs - balzami, kondicionieri, serumi, eļļas un maskas. Tie satur vitamīnus, barojošas vielas un augu ekstraktus, kas palīdz matiem īsā laikā atgūt veselīgu izskatu. Viens no svarīgākajiem ieteikumiem - pēc vasaras nogriezt sausos, trauslos matu galus. Tas ļaus matiem ātrāk augt un iegūt arī jaunu frizūru.

Nav ieteicams bieži izmantot fēnu un matu taisnotāju. Ja tie tiek lietoti, tad obligāti jāizmanto aizsargājoši līdzekļi, kas palīdz neitralizēt karstuma iedarbību. Matu eļļu galvenais uzdevums ir atjaunot, mitrināt, nogludināt, barot, savaldīt, padarīt elastīgus matus un piešķirt tiem spīdumu. Matu eļļas atkarībā no molekulārās masas, viskozitātes un taukainības iedala trīs tipos - taukainas eļļas (palmu, rīcineļļa), viegli taukainas eļļas (olīveļļa, saulespuķu, mandeļu eļļa), kas labi iesūcas matos, un sausas eļļas (vīnogu kauliņu, rozmarīna eļļa), kas nepadara smagnējus tievus un novājinātus matus, lieliski iesūcas matos. Zīmols John Frieda piedāvā daudziem iecienīto matu kosmētikas sēriju Frizz Ease un Sheer Blonde matu kopjošus līdzekļus visiem matu tipiem.

Noderīgi!

Kā lietot matu eļļu?

* To var lietot arī pēc matu ieveidošanas - eļļa mitrina matus un piešķir tiem spīdumu.

* Eļļu var lietot ne tikai tad, ja jādodas uz pludmali sauļoties, bet arī pirms došanās uz baseinu - tā aizsargā ne tikai no saules, bet arī no hlorēta un sāļa ūdens.

* Eļļu var pievienot pie matu krāsas, šampūna vai kondicioniera, lai iedarbība būtu spēcīgāka.

* Eļļu lietderīgi iemasēt matos pirms došanās gulēt visā to garumā, lai atjaunotu bojātos matus. Visā matu garumā eļļu ieteicams lietot arī tad, ja mati ir biezi.

* Eļļu var lietot arī pirms matu mazgāšanas - lai nogludinātu sapiņķerējušos matus.

* Nevajag baidīties iemasēt eļļu galvas ādā. Tas palīdzēs normalizēt tauku daudzumu galvas ādā un matos, kā arī stiprinās matu saknes.