Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_downwardIna Zelča / Autori

Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.
1.jun 2017 Ina Zelča
Nāt­res uz­ska­ta par ol­bal­tum­vie­lām ba­gā­tā­ka­jiem la­pu dār­ze­ņiem, lai gan da­ļa la­sī­tā­ju no­teik­ti vīp­snās – kā ēdien­rei­zē var pa­sniegt ēdie­nu no nāt­rēm?! Bet pa­tie­sī­bā tās ir ļo­ti ve­se­lī­gas.
31.mai 2017 Ina Zelča
Kurš gan bro­kas­tīs nav ēdis mus­li – sau­su pār­ti­ku, iz­vē­lo­ties to kā di­ētis­ku un ve­se­lī­gu pro­duk­tu. Mus­li uz­ska­ta par ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ēdie­nu, kas no­dro­ši­na or­ga­nis­mu ar vi­ta­mī­niem, mi­ne­rāl­vie­lām un mik­ro­ele­men­tiem. Mus­li ēdot, ne­ro­das gli­ko­zes svār­stī­bas asi­nīs.
7.mai 2017 Ina Zelča
Im­pulss – di­ē­ta ir jau­na ēša­nas sis­tē­ma tiem, ku­ri vē­las āt­ri no­mest lie­kos ki­lo­gra­mus. Šā­du di­ē­tu ne­sen iz­strā­dā­ju­ši ame­ri­kā­ņu die­to­lo­gi, ko vi­ņi ie­sa­ka iz­mē­ģi­nāt. Im­pul­sī­va ba­ro­ša­nās – tas ir elek­tro­teh­ni­kas, ne­vis die­to­lo­ģi­jas ter­mins. Ve­se­lī­ga uz­tu­ra spe­ci­ā­lis­ti pie­rā­dī­ju­ši, ka im­pul­sa teh­ni­ka ir efek­tī­va arī tie­vē­ša­nas pro­ce­sā. Ār­sti ap­gal­vo, ka, pa­tei­co­ties šai di­ē­tai, mē­ne­sī var at­brī­vo­ties no 2 līdz 7 ki­lo­gra­miem un no 5 līdz 17 ki­lo­gra­miem 3 mē­ne­šos, ja tiek ie­vē­ro­tas spe­ci­ā­lis­tu re­ko­men­dā­ci­jas. Jau­nās sis­tē­mas gal­ve­nie prin­ci­pi ir vien­kār­ši, un tos nav grū­ti at­ce­rē­ties.
4.mai 2017 Ina Zelča
Pa­va­sa­rī da­bā no­tiek pār­mai­ņas, un tas pats at­tie­cas arī uz cil­vē­ka or­ga­nis­mu, kas fil­trē vi­sus tok­sī­nus, ku­ri ta­jā sa­krā­ju­šies pa zie­mu. Bie­ži vien cil­vē­ki ša­jā lai­kā iz­jūt ne vien de­pre­si­ju, bet arī no­gu­ru­mu, sma­gu­ma sa­jū­tu, šļau­ga­nu­mu vi­sā ķer­me­nī.
26.apr 2017 Ina Zelča
Tu­vo­jo­ties va­sa­rai, aiz­vien ak­tu­ā­lā­ka kļūs vak­sā­ci­ja, kas pa­līdz at­brī­vo­ties no ne­vē­la­miem ma­ti­ņiem uz ķer­me­ņa – pa­du­sēm, kā­jām, ro­kām un bi­ki­ni zo­nā.
19.apr 2017 Ina Zelča
Sie­vie­tes vis­bie­žāk uz­trau­cas par sa­vu au­gu­mu, lai tas bū­tu slaids un iz­ne­sīgs.
18.apr 2017 Ina Zelča
Pār­ti­kas pa­rei­za sa­ga­ta­vo­ša­na un uz­gla­bā­ša­na ir sva­rīgs priekš­no­tei­kums, lai ēdiens bū­tu gar­šīgs, ve­se­līgs un uz­tur­vie­lām ba­gāts. Ja pār­ti­ku il­gi uz­gla­bā mit­rā vai gai­šā vie­tā, arī aug­stā tem­pe­ra­tū­rā, kur tai var pie­kļūt gaiss, tā var sa­bo­jā­ties, zau­dēt gar­šu, iz­ska­tu un uz­tur­vēr­tī­bu.
5.apr 2017 Ina Zelča
Skrē­jē­jiem sā­kas jaun­ā skrie­ša­nas se­zo­na, kas aici­nās pie­da­lī­ties skrie­ša­nas ma­ra­to­nos, tā­pēc ne­pie­cie­ša­ma la­ba fi­zis­kā sa­ga­ta­vo­tī­ba.
30.mar 2017 Ina Zelča
Ja caur ma­tiem iz­laiž ro­ku, cik daudz ma­tu pa­liek uz plauk­stas? Nav ne­kas bries­mīgs, ja tie ir di­vi trīs ma­ti, jo kat­ru die­nu cil­vēks zau­dē 40–50 ma­tu, un tas ir nor­mā­li.
22.mar 2017 Ina Zelča
Tē­jas cie­nī­tā­jiem ir tik plašs pie­dā­vā­jums, ka eks­pe­ri­men­tēt ar tām var no sirds pa­ti­kas, tās kom­bi­nē­jot ko­pā gan ar da­žā­diem ēdie­niem, gan dzē­rie­niem. Kad sāk ru­nāt par tē­ju vei­diem, jā­pie­min tra­di­ci­onā­lā mel­nā tē­ja. Tie­ši ar šo tē­ju pa­ras­ti sā­kas ie­pa­zī­ša­nās ar ba­gā­to sil­tā dzē­rie­na pa­sau­li.
15.mar 2017 Ina Zelča
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā.
12.mar 2017 Ina Zelča
Kat­ra sie­vie­te sap­ņo par to, lai ap­stā­di­nā­tu no­ve­co­ša­nas pro­ce­su un vien­mēr iz­ska­tī­tos jau­na. Ta­ču grū­tā­kais – ap­stā­di­nāt grum­bi­ņu pa­rā­dī­ša­nos. Iz­rā­dās, ka ir arī vien­kār­ši pa­ņē­mie­ni, ko var iz­man­tot, lie­to­jot vien sa­vus spē­kus.
6.mar 2017 Ina Zelča
Pal­mu eļ­ļai pie­mīt vis­ze­mā­kā vēr­tī­ba, sa­lī­dzi­not ar ci­tām au­gu eļ­ļām.
5.mar 2017 Ina Zelča
Na­giem vien­mēr ir jā­būt skais­tiem, spī­dī­giem un ve­se­lī­giem, tā­pēc par tiem jā­rū­pē­jas. Na­gu kop­ša­nā ie­spē­jams iz­man­tot daudz da­žā­du teh­ni­ku, tā­pēc tiek pie­dā­vā­ti vai­rā­ki ma­ni­kī­ra vei­di. Tiem ir gan ko­pī­gas ie­zī­mes – na­ga for­mas iz­vei­do­ša­na, ku­ti­ku­las no­ņem­ša­na un arī na­gu la­kas uz­klā­ša­na –, gan at­šķi­rī­gas. Ie­pa­zīs­ti­nām ar da­žā­du ma­ni­kī­ra vei­du īpa­šī­bām un at­šķi­rī­bām, lai va­rē­tu iz­vē­lē­ties sa­vē­jo.
22.feb 2017 Ina Zelča
At­slo­dzes die­nas ir liet­de­rī­gas or­ga­nis­ma at­tī­rī­ša­nai, tās vei­ci­na viel­mai­ņu, iz­va­da šlak­vie­las, no­vērš tau­ku re­zerv­ju uz­krā­ša­nos or­ga­nis­mā.
20.feb 2017 Ina Zelča
Tu­vo­jas Va­len­tīn­die­na, kad sa­vus mī­ļo­tos gri­bē­sies ie­prie­ci­nāt ar ne­pa­ras­tu dā­va­nu. Pie­dā­vā­jam da­žas ide­jas, kā ie­prie­ci­nāt ot­ru pus­īti ša­jos mī­lē­tā­ju svēt­kos. Ļoti pikantas dāvanas.
4.feb 2017 Ina Zelča
Vērtīgi ieteikumi sadzīvē. Varbūt noder!
27.jan 2017 Ina Zelča
Pie­na zu­pas ir vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mas, arī vieg­li sa­gre­mo­ja­mas. Jā­at­zīst, ka tās ir arī lē­tā­kas ne­kā ci­tas zu­pas, ta­ču jau­tā­jums – cik bie­ži tās ie­kļauj ēdien­kar­tē. Gal­ve­nais – ne­va­jag uz­ska­tīt, ka tām jā­būt ti­kai bēr­nu ēdien­kar­tē.
25.jan 2017 Ina Zelča
Atslodzes diena ir lietderīga visiem
12.jan 2017 Ina Zelča
Zie­mā ļo­ti sva­rī­gi pa­rei­zi kopt se­jas ādu, lai auk­stais laiks ne­ra­dī­tu bū­tis­kas iz­mai­ņas ādas ve­se­lī­bā.
10.jan 2017 Ina Zelča
Rīdzinieki Ivita un Gunārs par savu pirmo kopīgo mājvietu izvēlējās apmēram 40 kvadrātmetru platību ar pelēku apdari, kas pārtapa divistabu dzīvoklī. Tas iegādāts jaunā projektā vienā no galvaspilsētas mikrorajoniem. Ģimene sākotnēji plānojusi, ka interjeru iekārtos paši, bet finālā lēmums tika mainīts.
2.jan 2017 Ina Zelča