Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Māja

VIENKĀRŠI PAŅĒMIENI, kā mazināt grum­bi­ņu veidošanos

© F64

Kat­ra sie­vie­te sap­ņo par to, lai ap­stā­di­nā­tu no­ve­co­ša­nas pro­ce­su un vien­mēr iz­ska­tī­tos jau­na. Ta­ču grū­tā­kais – ap­stā­di­nāt grum­bi­ņu pa­rā­dī­ša­nos. Iz­rā­dās, ka ir arī vien­kār­ši pa­ņē­mie­ni, ko var iz­man­tot, lie­to­jot vien sa­vus spē­kus.

Kat­ra sie­vie­te sap­ņo par to, lai ap­stā­di­nā­tu no­ve­co­ša­nas pro­ce­su un vien­mēr iz­ska­tī­tos jau­na. Ta­ču grū­tā­kais - ap­stā­di­nāt grum­bi­ņu pa­rā­dī­ša­nos. Iz­rā­dās, ka ir arī vien­kār­ši pa­ņē­mie­ni, ko var iz­man­tot, lie­to­jot vien sa­vus spē­kus.

  1. Za­ļā tē­ja

Jā­dzer pēc ie­spē­jas vai­rāk za­ļās tē­jas. Ta­jā ir daudz an­ti­ok­si­dan­tu, kas neit­ra­li­zē brī­vo ra­di­kā­ļu dar­bī­bu un pa­lē­ni­na no­ve­co­ša­nās pro­ce­su.

  1. Aug­ļu mai­sī­jums

Kos­me­to­lo­gi uz­sver, ka la­bā­kais lī­dzek­lis pret grum­bām - aug­ļu mas­kas. Ļo­ti ie­dar­bī­ga ir kos­mē­ti­ka, kas ga­ta­vo­ta mā­jās. Var vei­dot mas­kas no pa­pai­jas, ze­me­nēm, greip­frū­ta un ābo­liem.

  1. To­nuss

Eks­per­ti pie­rā­dī­ju­ši, ka mus­ku­ļu to­nuss vei­ci­na ādas šū­nu no­ve­co­ša­nās pa­lē­ni­nā­ša­nos. Lai uz­tu­rē­tu la­bu for­mu, pie­tiek kat­ru die­nu ar 30 mi­nū­šu il­gu fi­zis­ku slo­dzi.

  1. Smaids

Bie­žāk smai­dīt! Smaids pa­ze­mi­na stre­sa hor­mo­nu kort­izo­lu, ku­ra pa­aug­sti­nā­tais lī­me­nis vei­ci­na grum­bu ra­ša­nos.

  1. Sekss

Re­gu­lārs sekss pa­aug­sti­na prie­ka hor­mo­na se­ro­to­nī­na lī­me­ni asi­nīs un pa­lē­ni­na no­ve­co­ša­nās pro­ce­su - to vai­rāk­kārt pie­rā­dī­ju­ši da­žā­du val­stu zi­nāt­nie­ki.

Sie­vie­tes, kā zi­nāms, ir lie­las sal­du­mu mī­ļo­tā­jas. Spe­ci­ā­lis­ti uz­ska­ta, ka arī pār­lie­cī­ga cu­ku­ra lie­to­ša­na var ie­tek­mēt un vei­ci­nāt ag­rī­no grum­bi­ņu pa­rā­dī­ša­nos, kā arī pa­āt­ri­nāt no­ve­co­ša­nos. Ilg­sto­ši pē­tī­ju­mi pie­rā­dī­ju­ši, ka cu­kurs vei­do or­ga­nis­mā sa­vie­no­ju­mus, kas ir kai­tī­gi ādai. Šā­du sa­vie­no­ju­mu ie­dar­bī­bas re­zul­tā­tā no­ār­dās ka­lo­gēns un ela­stāns - sva­rī­gi ele­men­ti, ku­ri ka­vē ādas no­ve­co­ša­nos. Ne ti­kai sal­di gā­zē­ti dzē­rie­ni, šo­ko­lā­de un kon­fek­tes var pro­vo­cēt grum­bi­ņu pa­rā­dī­ša­nos, bet arī balt­mai­zes un kon­di­to­re­jas iz­strā­dā­ju­mu, ma­ka­ro­nu un kar­tu­pe­ļu lie­to­ša­na lie­lā dau­dzu­mā. Ādai par ļo­ti vēr­tī­giem uz­ska­ta to­mā­tus, sar­ka­no vīn­ogu šķir­nes, tum­ši za­ļos un oran­žos dār­ze­ņus, arī gra­nāt­ābo­lus. Ša­jos pro­duk­tos ir daudz an­ti­ok­si­dan­tu, kas pa­līdz cī­nī­ties ar brī­va­jiem ra­di­kā­ļiem, kas ro­das or­ga­nis­mā ultr­avio­le­to sta­ru ie­dar­bī­bas re­zul­tā­tā.

No­de­rī­gi!

Kāds ame­ri­kā­ņu der­ma­to­logs at­zi­nis, ka va­jag gu­lēt uz zī­da spil­ve­niem - tas pa­līdz sa­gla­bāt jau­nī­bu. Viņš ir pār­lie­ci­nāts, ka kok­vil­nas šķied­ras at­stāj ne­ve­se­lī­gu ie­tek­mi uz se­jas ādu. Sa­ska­re ar šā­da ma­te­ri­ā­la spil­ve­nu trau­mē ādu; tas vēl vai­rāk ak­ti­vi­zē­jas ber­zē­ša­nās dēļ ar kok­vil­nas au­du­mu. Līdz ar to tiek vei­ci­nā­ta grum­bu vei­do­ša­nās. Īpa­ši ne­ve­se­lī­gi tas ie­dar­bo­jas uz cil­vē­kiem ga­dos, jo āda zau­dē ka­lo­gē­nu, kas no­dro­ši­na tai elas­tī­bu. Zī­da ie­dar­bī­ba ir ma­zāk kai­tī­ga ādai. Zīds slik­tāk uz­sūc ūde­ni, tā­pēc āda mie­gā ne­zau­dē mit­ru­mu.

Lai il­gi dzī­vo­tu, jā­ņem vē­rā da­ži bū­tis­ki ie­tei­ku­mi

* Jā­at­brī­vo­jas no ļau­nu­ma, skau­dī­bas un nai­da. Ļau­ni cil­vē­ki il­gi ne­dzī­vo.

* No rī­ta va­jag iet auk­stā vai kon­trast­du­šā - sil­tā un auk­stā. Tas tre­nē imūn­sis­tē­mu, mā­ca tai aiz­sar­gā­ties pret sa­auk­stē­ša­nos un ci­tām in­fek­ci­jām.

* Jā­at­rod laiks pa­stai­gām! Pē­tī­ju­mi rā­da, ka gal­vas sma­dze­nes tiem, ku­ri iet kā­jām pat 30 mi­nū­tes die­nā, strā­dā par 15 līdz 20 pro­cen­tiem la­bāk ne­kā tiem, ku­riem fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes ap­ro­be­žo­jas ar vieg­lām vin­gro­ša­nas kus­tī­bām.

* Ap­mē­ram 50 ga­du ve­cu­mā jā­ie­ro­be­žo ga­ļas un aug­sta ka­lo­ri­ju sa­tu­ra pro­duk­tu lie­to­ša­na, pie­mē­ram, asu, sā­lī­tu un sal­du. Ie­tei­cams ēdien­kar­tē ie­kļaut vien­kār­šus ēdie­nus - ve­se­lī­gas put­ras, aug­ļus un dār­ze­ņus.

* No­dar­bi­niet sma­dze­nes! Gal­vas sma­dze­nes ir pats slin­kā­kais or­gāns. Tiem, ku­ri strau­ji at­stāj no­vār­tā in­te­lek­tu­ā­lo dar­bī­bu, sma­dze­nes sāk slin­kot daudz ag­rāk. Lai tas ne­no­tik­tu, ie­tei­cams rak­stīt me­mu­ā­rus, ri­si­nāt krust­vār­du mīk­las, vei­dot sa­vas dzim­tas ko­ku. Ie­spē­jams, vēl pla­šāk var ie­lū­ko­ties ba­gā­tī­ga­jā in­for­mā­ci­jas pa­sau­lē, ko mūs­die­nās sniedz da­tors.